Go back

W-B verliest met 1-0 op Cercle Brugge

Tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Waasland-Beveren is zonet met 1-0 onderuit gegaan in Jan Breydel.

Waasland-Beveren domineerde de eerste helft volledig. Toch was het heel moeilijk om kansen te creëren voor geel-blauw. Een knap schot van Badibanga ging maar een metertje over, een kopbal van Max Caufriez ging voorlangs. Cercle Brugge was op geen enkel moment gevaarlijk voor de pauze.

Na de rust begon de thuisploeg vuriger. Er ontstond wat twijfel bij W-B, maar toch creëerde geel-blauw de eerste goede kans. Agyepong kwam goed naar binnen en trapte naar de verste hoek. De thuisdoelman zweefde de bal echter uit z’n doel. Net na het uur scoorde Saadi voor de thuisploeg. De assistent vlagde voor buitenspel, dus het feestje ging niet door. Scheidsrechter D’Hondt luisterde lang naar de VAR, maar die bevestigde uiteindelijk de beslissing. Een kwartier voor tijd stak W-B opnieuw de neus aan het venster. Foulon stak de bal diep naar de ingevallen Vukcevic. Hij zag Din Sula, ook ingevallen, naar de eerste paal komen en trachtte hem te bereiken. Een Brugs been verhinderde echter dat de bal bij de spits kwam. Aan de overkant was er een grote kans voor Hazard. Na wegglijden van Foulon kreeg hij de bal pardoes in de voeten. Hij stak de bal, gelukkig voor W-B, naast het doel. Uitstel van executie echter. Peeters tikte minuten na die fase de bal wel binnen. 1-0. W-B vond geen antwoord, integendeel. Meteen daarna was er opnieuw een grote kans voor de thuisploeg. Moren redde de meubelen in extremis. W-B poogde, maar vond geen antwoorden. Het bleef 1-0.

Bekijk hier de samenvatting: