Go back

Waasland-Beveren – KRC Genk (17/08): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren ontvangt morgenavond KRC Genk op de Freethiel. De wedstrijd tegen de landskampioen wordt afgetrapt om 20.30 uur. Scheidsrechter Kevin Van Damme is aangeduid om de leiding te nemen over de wedstrijd.

De supporters van KRC Genk blijven tot nog toe op hun honger zitten. De Genkies begonnen het seizoen goed met een overtuigende overwinning tegen KV Mechelen in de Supercup én een 2-1 overwinning tegen KV Kortrijk op de openingsspeeldag. De troepen van Felice Mazzu gingen echter vervolgens tweemaal op rij de boot in. KV Mechelen won thuis vrij makkelijk met 3-1, Zulte Waregem ging afgelopen weekend met 0-2 winnen in de Luminus Arena. Waasland-Beveren krijgt zaterdag dus ongetwijfeld gemotiveerde Genkies tegenover zich.

Waasland-Beveren sprokkelde afgelopen zaterdag het eerste puntje van het seizoen. Geel-blauw startte overtuigend aan de wedstrijd in Eupen. Het eerste halfuur domineerde W-B de partij volledig en duwde het de thuisploeg kopje onder. Beni Badibanga scoorde met het hoofd de 1-0. Na de rust kwam Eupen boven water en was het Waasland-Beveren dat moeite had om het hoofd boven water te houden. Het sprankelende voetbal ruimde plaats voor slordigheden en paniek. Toyokawa scoorde voor het uur nog de gelijkmaker. W-B kon geen vuist meer maken en stapte de bus op met slechts één punt in de zakken.

Tegen Eupen verloor Adnan Custovic twee pionnen. Andrija Vukcevic (adductor) viel uit na nog geen halfuur. De Montenegrijn is hersteld en dus inzetbaar tegen KRC Genk. Aboubakary Koita (enkel) viel ook uit, maar is nog enkele weken buiten strijd.

Nog slecht nieuws voor onze coach is dat hij niet kan rekenen op de diensten van onze doelman Lucas Pirard. Hij viel op training uit met een lichte blessure. Gerben Van Hove komt in zijn plaats in de kern.

Selectie: