Go back

W-B verliest thuis van KRC Genk

tekst: Valy Van de Merlen | foto: PhotoNews
Waasland-Beveren heeft vandaag op eigen veld met zware 0-4 cijfers verloren van landskampioen KRC Genk. In de eerste helft werd het doelpunt gemaakt door Jospeh Paintsil. In de tweede helft zorgde Ally Samatta met een zuivere hattrick voor de zware, maar verdiende 0-4 eindstand. Het is voor W-B al de derde nederlaag in vier wedstrijden.

De bezoekers begonnen het felst aan de partij. Het meeste gevaar kwam vanop de Genkse rechterflank met een zeer bedrijvige Junya Ito. De Japanner dolde met momenten met onze linkerflank. Eerst kopte Samatta nog net naast, vijf minuten later was het toch prijs voor KRC Genk. Opnieuw Ito met de actie en voorzet, nu was het Paintsil die kon koppen. Gabriël was kansloos. De druk van Genk bleef aanhouden, maar echte kansen kwamen er niet meer. W-B zocht vooral naar zichzelf.

Na de rust probeerde W-B de aansluiting te zoeken, maar het was Racing Genk dat meteen afstand nam. Samatta kopte een vrije trap van Heynen tegen de touwen, 0-2. Even was er appèl voor handspel toen de bal tegen een Genkse arm in hoekschop vloog. Geen penalty oordeelde Van Damme. W-B probeerde nog via Wiegel en Badibanga, maar het was opnieuw Ally Samatta die kon scoren. Paintsil kopte de bal tot bij Samatta die maar hoefde binnen te duwen, 0-3. W-B ging vol voor de eerredder en die kwam er ook bijna toen Badibanga de verste paal trof met een mooie plaatsbal. Ook in de fase erna kwam Wiegel dicht bij een doelpunt. Zijn doelpoging strandde jammer genoeg in het zijnet.

We moeten eerlijk zijn, het bleef een kat-en-muisspel tussen Genk en Waasland-Beveren. Vijf minuten voor tijd was de hattrick voor Samatta compleet. Hij werd door Hagi alleen voor Gabriël gezet. De Tanziniaan twijfelde niet en lepelde de bal, via de onderkant van de lat, tegen de netten. 0-4 en meteen ook de eindstand.

Door deze nieuwe nederlaag zakt W-B naar de 15e plaats. Volgende week zaterdag trekken onze leeuwen naar Jan Breydel voor de belangrijke wedstrijd tegen Cercle Brugge. Cercle verloor vandaag op het veld van KV Mechelen met 3-1. Cercle blijft voorlopig achter met een 0 op 12. Aanvang van de wedstrijd is om 20.00 uur.

Toeschouwers: 4827
Opstellingen:
Waasland-Beveren: Gabriël, Wiegel, Caufriez, Vukotic, Vukcevic, Bizimana (46′ Agyepong), Schryvers, Verreth, Emmers (67′ Heymans), Forte (61′ Din Sula), Badibanga
KRC Genk: Coucke, De Norre (70′ Maehle), Dewaest, Lucumi, Kronen, Piotrowski (76′ Hagi), Berge, Heynen (87′ Wouters), Ito, Samatta,
Doelpunten: 21′ Joseph Paintsil (0-1), 52′, 66′ en 85′ Mbwana Samatta (0-2, 0-3 en 0-4)
Gele kaarten: 52′ Wiegel, 90+3′ Heymans

 

Bekijk hier de samenvatting: