Go back

Welkom, Aaron Tshibola!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Waasland-Beveren versterkt zich met Aaron Tshibola. De 24-jarige defensieve middenvelder wordt overgenomen van Aston Villa. Tshibola tekent een contract van drie seizoenen op de Freethiel.

Aaron Tshibola kreeg zijn jeugdopleiding bij Reading, dat momenteel op het tweede hoogste niveau van Engeland speelt. In 2014 schopte hij het tot de hoofdmacht, maar ontploffen deed hij pas in het seizoen 2015-2016. Na dat seizoen liep hij op de radar van Aston Villa, dat hem voor enkele miljoenen weghaalde bij Reading. In de wintertransferperiode werd hij uitgeleend aan Nottingham Forrest en het seizoen nadien aan MK Dons. De seizoenen 2017-2018 en 2018-2019 werkte hij af in Schotland, bij Kilmarnock FC.

De middenvelder werd geboren in Londen, maar heeft naast de Britse ook de Congolese nationaliteit. Hij speelde in de jeugdreeksen voor Engeland, maar koos uiteindelijk toch voor de nationale ploeg van Congo. Hij maakte zijn debuut voor de Congolezen op 27 maart 2018.

Aaron koos voor het nummer 6. Hij sluit morgen aan op de trainingen. Welkom op de Freethiel, Aaron!

Aaron Tshibola in actie bij Aston Villa tegen Tottenham