Go back

Welkom op de Freethiel, Thomas Agyepong!

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft opnieuw een aanvallende versterking toegevoegd aan de kern. Thomas Agyepong (22) wordt gehuurd van Engelse grootmacht Manchester City. Waasland-Beveren bedong ook een aankoopoptie op de Ghanese flankaanvaller.

Manchester City voegde Thomas Agyepong in januari 2015 toe aan haar kern. Hij speelde een halfjaar bij de U21 van de Citizens. Nadien werd hij uitgeleend aan het Nederlandse FC Twente. Het seizoen na die uitleenbeurt keerde hij opnieuw terug naar Nederland. Man City leende hem toen uit aan het NAC Breda van ex-WB’er Stijn Vreven, deze keer voor twee seizoenen. Hij zorgde met twee doelpunten en drie assists mee voor de promotie van NAC. In de Eredivisie speelde hij ook zowat de helft van de wedstrijden bij NAC. Afgelopen seizoen kwam Agyepong uit voor Hibernian FC, één van de bekendere Schotse eersteklassers.

Agyepong haalde de Ghanese selectie in de Afrika Cup 2019. Hij kwam in de openingsmatch tegen Benin aan de aftrap voor The Black Stars. Hij moest echter na 36 minuten het veld verlaten door een blessure en zag zo zijn groot tornooi aan z’n neus voorbijgaan. Ghana ging er in de achtste finale uit na strafschoppen.

Snelheid is één van de grootste kenmerken van Agyepong, bovendien is hij heel technisch en heeft hij een goede voorzet in de benen. De club is ervan overtuigd dat hij snel zijn meerwaarde zal tonen voor Waasland-Beveren. Het rugnummer waarmee Thomas in actie komt, wordt morgen bekendgemaakt.