Go back

Bekeravontuur afgelopen na verlies tegen Westerlo

Tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Geel-blauw verloor met 3-4 van Westerlo. W-B stond aan de rust nochtans met 3-1 voor. Onze excuses voor de fans. De eerste focus is nu de spelers wakker schudden, ruggen rechten en vol aan de bak zondag!

Het openingskwartier was een studiekwartier voor beide elftallen. Net na het kwartier viel Thomas Agyepong uit met een verrekking. Xian Emmers viel in op zijn positie. Net voorbij het halfuur kwam Westerlo voor het eerst opduiken voor de neus van Lucas Pirard. Paul Keita maakte een overtreding en de bal ging op de stip. Janssens werkte af: 0-1. Het antwoord van W-B liet niet lang op zich wachten. Emmers duwde de gelijkmaker op voorzet van Andrija Vukcevic tegen de touwen: 1-1! Geel-blauw duwde door en ging op zoek naar de voorsprong. Toen Smet na handspel naar de stip wees, vond het die ook. Fiorin Durmishaj zette de elfmeter goed om. In blessuretijd van de eerste helft werd het zelfs 3-1. Durmishaj scoorde opnieuw, opnieuw vanop de stip.

Wedstrijd gespeeld, denk je dan… Na tien minuten in de tweede helft hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Een owngoal en blunder van Keita zorgden ervoor dat bezoekers opnieuw volledig in de wedstrijd zaten. W-B zette er aanvankelijk nog schoten van Kobayashi en Koita tegenover. Drie minuten voor tijd kreeg De Schryver nog een schietkans die maar net naast ging. W-B poogde wel, maar lukte niet. Erger nog, de kelk moest leeg tot de bodem. W-B ging in blessuretijd nog met de billen bloot na de winning goal van De Schryver: 3-4.

Bekijk hier de samenvatting: