Go back

Freethielnieuws (13/09): procedure speelgerechtigde spelers | situatie Kobayashi

Om een speler speelgerechtigd te krijgen, zijn er verschillende procedures die moeten worden doorlopen. Bij een speler die afkomstig is van een land uit de Europese Unie, is die regelgeving veel makkelijker dan spelers afkomstig van een land buiten de Europese Unie. Er zijn verschillende documenten nodig, vooral documenten van buitenlandse overheden of ambassades. In het WB Magazine van september, verkrijgbaar vanaf de volgende thuiswedstrijd tegen Excel Mouscron, zal er een pagina verschijnen met hoe die specifieke procedures eruitzien. Op die manier ben je als supporter op de hoogte van wat er achter de schermen moet gebeuren.

Het uitleggen van die procedure is een voorbeeld van open communicatie richting de supporters. De update over de situatie van Yuki Kobayashi, die afgelopen woensdag op de website verscheen, was ook een voorbeeld van diezelfde open communicatie. Het was echter, zoals ook duidelijk vermeld, een update van de situatie en geen conclusie. Verwijten richting de club of haar medewerkers gooien was dus enerzijds overbodig, want de club is afhankelijk van de medewerking van andere instanties. Anderzijds was het zeker ook veel te vroeg om te oordelen, aangezien er nog twee dagen tijd was om het papierwerk van Yuki klaar te krijgen. Woensdagavond was Yuki Kobayashi niet speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen STVV. Nu, vrijdagavond, is hij dat wel. Door het harde werk en gelobby achter de schermen van de verantwoordelijken hiervoor, is de club erin geslaagd om de Japanner dus selectieklaar te krijgen. Het is nu aan de coach om te beslissen of Yuki al fit genoeg is om minuten te maken.