Go back

RSC Anderlecht – Waasland-Beveren (29/09/2019): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt op speeldag negen naar het Lotto Park van RSC Anderlecht. De wedstrijd wordt zondagnamiddag om 14.30 uur afgetrapt. Scheidsrechter Jan Boterberg is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden. Jonathan Lardot neemt plaats in het busje als VAR.

RSC Anderlecht begon het seizoen met vernieuwde ambities met Vincent Kompany officieus aan het roer en trainer Simon Davies officieel. Met onder andere Nacer Chadli en Samir Nasri haalde het kleppers van formaat binnen. Toch valt de start van de recordkampioen enorm tegen. RSCA verzamelde nog maar vijf punten, het pakte enkel thuis tegen Standard de volle buit. Afgelopen weekend ging paars-wit onderuit tegen Club Brugge met 2-1.

Waasland-Beveren staat twee punten achter op Anderlecht. Het deelt de laatste stek met Cercle Brugge en KAS Eupen. W-B speelde twee goede partijen tegen STVV en Moeskroen, maar werd met een punt telkens te karig beloond. Afgelopen dinsdag werd W-B uitgeschakeld door KVC Westerlo in de Croky Cup na een 3-4 nederlaag. Tijd om het eergevoel aan te spreken en de supporters iets terug te geven. Een trip naar Brussel is daarin zeker geen sinecure, maar niets is onmogelijk.

Trainer Arnauld Mercier kan nog niet rekenen op Djihad Bizimana door een hamstringblessure. Ook Thomas Agyepong viel uit met een hamstringblessure. Hij ondergaat vandaag een scan. Olivier Dhauholou en Milan De Mey werken individueel verder.

Selectie: