Go back

STVV – Waasland-Beveren (14/09/2019): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt morgenavond naar Stayen voor de confrontatie met STVV. De vuurdoop van nieuwbakken trainer Arnauld Mercier wordt afgetrapt om 20.00 uur. Scheidsrechter Bert Put is de man met de fluit.

Sint-Truidense VV was één van de revelaties van het afgelopen seizoen. De ploeg van Marc Brys miste op een haar na Play-Off I met zijn Kanaries. Dit seizoen miste STVV echter haar competitiestart. Het verloor op de openingsspeeldag in eigen huis van Moeskroen en een week later ging het zwaar de boot in tegen Club Brugge, het werd 6-0. Trainer Marc Brys trok aan de alarmbel en een week later stuntte het in eigen huis tegen Standard de Liège (2-1). Het verloor nadien nog tegen Antwerp, speelde gelijk tegen Zulte Waregem en ging winnen op Eupen. Zo staat STVV momenteel op een twaalfde stek, het verzamelde zeven punten.

Waasland-Beveren bengelt onderaan klassement. De laatste partij voor de interlandbreak was hoopgevend. Geel-blauw speelde een sterke partij, stapelde de kansen op, maar kon niet scoren. Integendeel, de doelpunten vielen vrij makkelijk aan de overkant. Charleroi scoorde aan honderd procent op de Freethiel. W-B verloor met zware 0-4 cijfers. Het is vreemd om te zeggen, maar het kon evengoed omgekeerd zijn… De realiteit is echter dat W-B puntenloos achterbleef, het enige wat telt in voetbal. Tegen STVV gaat geel-blauw nu op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen.

Trainer Arnauld Mercier leidt zaterdag voor het eerst een wedstrijd van Waasland-Beveren, bij uitbreiding zelfs in eerste klasse. Maar de trainer is hongerig en wil die honger ook overzetten op de groep. Mercier kan niet rekenen op Aaron Tshibola. De speler sluit volgende week terug aan bij de groep. Olivier Dhauholou is niet fit. Djihad Bizimana trainde nog maar één keer mee na zijn interlandperiode. Ook Matthias Verreth verloor tijd met de groep door zijn internationale verplichting. Xian Emmers was de hele week ziek, ook hij sluit volgende week opnieuw aan. Yuki Kobayashi wordt aan de selectie toegevoegd. Het is nog wachten op de KBVB voor een officiële ‘go’.

Selectie: