Go back

W-B houdt punt thuis tegen Moeskroen

tekst: Martijn De Jonge - foto: Photonews

Waasland-Beveren heeft een punt thuisgehouden tegen Moeskroen. Het werd zonet 1-1 op de Freethiel. Geel-blauw creëerde de meeste kansen, maar enkel Jur Schryvers kon een (geldig) doelpunt maken. De VAR verhinderde een doelpunt van Beni Badibanga.

Waasland-Beveren begon goed aan de wedstrijd en voetbalde enkele kansen bij mekaar. Na drie minuten legde Tuur Dierckx de bal goed achteruit naar Abou Koita. Die trachtte af te werken, maar miste zijn schot volledig. Net voor het kwartier ging Dierckx opnieuw door op de flank. Zijn voorzet was goed, maar Fiorin Durmishaj mikte de bal voorlangs. Een handvol minuten later kwam diezelfde Dierckx net te kort op een voorzet van de Griekse spits. W-B morste met de kansen, Moeskroen creëerde er geen, tot op het halfuur. Garcia kopte de eerste kans van Moeskroen tegen de nutten: 0-1. W-B kon voor de rust ook geen vuist meer maken.

Na de rust ging W-B door zoals het begin van de eerste helft. Aboubakary Koita trapte eerst nog in het zijnet, maar Beni Badibanga deed de netten iets later wél trillen. De VAR kwam echter tussen en gaf buitenspel aan, al duurde het overleg wel héél lang. Iets meer dan een kwartier voor tijd mocht W-B dan eindelijk toch juichen. Een gemeten voorzet van een sterke Daam Foulon werd door Jur Schryvers tegen de netten geduwd: 1-1! Geel-blauw bleef aandringen, maar scoren lukte niet meer.

Bekijk hier de samenvatting: