Go back

W-B pakt punt en clean sheet in Anderlecht!

Tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Waasland-Beveren heeft voor de derde week op rij niet verloren in de competitie! Geel-blauw speelde zonet 0-0 gelijk op het veld van RSC Anderlecht. W-B speelde met veel karakter en pakt zo verdiend een punt mee uit Brussel!

Het openingskwartier was een studieronde voor beide elftallen. Het eerste gevaar kwam toch van geel-blauwe voet. Beni Badibanga zette een vrije trap goed voor doel. Aleksandar Vukotic kwam een teen te kort, maar werd ook uitgekleed door de Brusselse defensie. Geen strafschop volgens scheids Boterberg; ook de VAR kreeg de tijd niet om de beelden te bekijken. Aan de overkant miste Yari Verschaeren na een warrige fase voor doel de openingstreffer voor een leeg doel. Veel meer gevaar viel er voor de rust niet te noteren. Een schotje van Tuur Dierckx werd nog gepakt door Van Crombrugge, maar ook Badibanga liet de doelman aan het werk komen. Rusten met de brilscore op het bord.

Na de pauze moest Nordin Jackers zich meteen tonen. Nasri dook voor hem op, maar onze doelman greep goed in met een voetveeg. Anderlecht putte energie uit die kans. Een handvol minuten later was het opnieuw bijna raak. Lokonga kopte op de dwarsligger. Waasland-Beveren trachtte zich opnieuw in de wedstrijd te knokken. In het spel lukte dat, maar in kansen resulteerde dat niet. Op het uur moest Jackers opnieuw redding brengen, deze keer op een poging van Chadli. Twintig minuten voor tijd was paars-wit er opnieuw. Roofe dook op voor de neus van Jackers,  maar Andreas Wiegel kwam helpen en ontzette de bal. Aan de overkant kwamen Badibanga en invaller Din Sula nog in scoringspositie, maar telkens miste de bal het doel. W-B hield stand en pakt verdiend een punt mee uit Brussel!

Bekijk hier het wedstrijdverslag: