Go back

W-B verliest in het slot twee punten op Stayen

tekst: Martijn De Jonge - foto: Photonews

Waasland-Beveren heeft in het slot nog twee punten weggegeven. Geel-blauw slikte diep in de blessuretijd nog de tegentreffer. Het werd 1-1 op Stayen. Tuur Dierckx scoorde voor W-B.

Waasland-Beveren speelde een sterke eerste helft op Stayen. Debutant Nordin Jackers bleef 45 minuten werkloos. Na vijf minuten ontfutselde Thomas Agyepong de bal van een Truiense verdediger. Hij kreeg de steun van Tuur Dierckx en Stefan Milosevic, maar koos toch zelf voor het schot. Zijn trap was niet slecht, maar niet op doel. Dik vijf minuten later zwiepte Dierckx de bal goed voor doel. Denzel Jubitana kwam aangestormd, maar kon de bal niet tegen de netten duwen. Na twintig minuten rukte Daam Foulon mee op. Hij bracht voor, maar zowel Milosevic als Dierckx kwamen net te kort. Nog voor de rust trapte Jubitana van ver, maar doelman Schmidt zweefde de bal in hoekschop. Rusten bij 0-0 op Stayen.

Na de pauze liep het iets moeizamer voor W-B. Jackers moest na tien minuten in de tweede helft voor het eerst tussenkomen. Acolatse trapte, maar de goalie bracht goed redding. Aan de overkant kon Beveren meteen counteren. Agyepong en Dierckx gingen met z’n tweeën op de doelman af, maar de laatste pass was niet goed. Weg kans! Net voorbij het uur was het wel bingo! Een voorzet kwam in de voeten van Dierckx terecht. Hij twijfelde niet en knalde de bal via de paal tegen de netten: 0-1! Nog geen tien minuten later kon Dierckx op weg naar zijn tweede. De ingevallen Durmishaj stak de bal goed diep, maar Dierckx stuitte op de goed uitgekomen doelman. De thuisploeg kwam opzetten, maar Waasland-Beveren hield stand, 94 minuten lang. Dat bleek echter niet genoeg want diep in blessuretijd viel de tegentreffer nog. Texeira trapte de bal in het kruis: 1-1.

De spelers van Waasland-Beveren vielen allemaal op de grond, tegen de mat. Een beeld zegt soms meer dan duizend woorden.