Go back

Waasland-Beveren – Moeskroen (21/09/2019): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren ontvangt morgenavond Excel Mouscron op de Freethiel. De eerste thuiswedstrijd van Arnauld Mercier wordt afgetrapt om 20.00 uur. Scheidsrechter Jasper Vergoote is de man in’t zwart.

Excel Mouscron sloot afgelopen weekend de speeldag af tegen KV Kortrijk. Les Hurlus maken indruk dit seizoen en deden dat ook afgelopen zondag. Moeskroen won comfortabel met 2-0 en tikte met vlagen de bezoekers van de mat. Moeskroen staat momenteel, samen met Club Brugge, op de tweede positie in de rangschikking. Het verzamelde veertien punten uit zeven wedstrijden.

Waasland-Beveren sprokkelde nog steeds maar twee punten, maar had eigenlijk recht op meer. Afgelopen weekend scoorde STVV, zoals gekend, de gelijkmaker in het absolute slot. W-B verdiende drie punten, maar kreeg er slechts eentje. Geel-blauw werd te karig beloond voor het goed geleverde spel. Arnauld Mercier en de zijnen gaan nu op de eigen Freethiel op zoek naar de eerste driepunter.

Trainer Arnauld Mercier kan rekenen op een nagenoeg fitte kern. Djihad Bizimana heeft een verrekking aan de hamstrings en ontbreekt in de selectie. Olivier Dhauholou en Milan De Mey werken verder aan hun terugkeer op het veld.

Selectie: