Go back

Jonge Leeuwen winnen ruim van Lommel

tekst: Martijn De Jonge | foto: Kevin Reyns

Onze Jonge Leeuwen hebben overtuigend hun wedstrijd tegen Lommel gewonnen. Het werd zonet 6-0 op de Freethiel. Daan Heymans had met een hattrick een belangrijk aandeel in de driepunter.

Waasland-Beveren begon sterk aan de partij, maar kon niet meteen gevaarlijk zijn. Matthias Verreth nam na vier minuten de bal goed op de slof, maar de doelman redde met twee vuisten. Wat nadien volgde was heel veel goede wil, maar te veel slordigheden. Het was wachten tot op het halfuur voor we opnieuw gevaar konden noteren. Daan Heymans trapte van net buiten het zestienmetergebied, maar miste het doel op een haar na. Vlak voor de rust had diezelfde Heymans het openingsdoelpunt aan de voet, maar opnieuw kon het de netten net niet laten trillen. In blessuretijd van de eerste helft was het wel raak. Een hoekschop kwam in de voeten van Verreth terecht. De middenvelder schilderde de bal richting Alexis Gamboa die W-B op voorsprong bracht: 1-0.

Na de rust heel wat beterschap tussen de lijnen. In minuut 50 kon Heymans de voorsprong reeds verdubbelen. Hij tikte een voorzet van Yassin Ben Omar overtuigend binnen: 2-0. Amper twee minuten later prikte Heymans er eentje bij. Hij zette een elfmeter feilloos om: 3-0. Twintig minuten voor tijd was er een knappe solo van Luc N’Tima. Hij slalomde voorbije vier tegenstanders en tikte de bal ook voorbij de doelman: 4-0. Meteen erna was er dezelfde combinatie als bij het derde doelpunt. Assist Ben Omar, doelpunt Heymans: 5-0. Heymans maakte zo zijn derde doelpunt van de avond. Alexis Gamboa kopte vlak voor affluiten nog een hoekschop tegen de netten en zette de 6-0 eindstand op het bord.

Heel knappe overwinning van onze geel-blauwe beloften die aan een heel sterke reeks bezig zijn.

Opstelling: Gabriël, N’Tima, Pejic, Ben Omar, Heymans (88′ El Hid), Gamboa, Vukcevic, Liessens, Verreth (86′ Van Noten), De Mey, Dhauholou (59′ Claeys)