Go back

KAA Gent – Waasland-Beveren (19/10/2019): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt zaterdagavond naar de Ghelamco Arena om er partij te geven aan KAA Gent. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.30 uur. Scheidsrechter Wim Smet krijgt de steun van Nathan Verboomen vanuit het VAR-busje.

De Buffalo’s staan knap derde in de Jupiler Pro League. De Gentenaren verzamelden slechts zes punten minder dan koploper Club Brugge. Standard staat momenteel op de tweede stek, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan Gent en Club. Vlak voor de interlandbreak ging KAA Gent op bezoek bij de leider en ging kansloos onderuit. Het werd 4-0 in het Jan Breydelstadion. De cijfers van Gent in de eigen Ghelamco Arena zijn ongelofelijk. Blauw-wit behaalt met vijftien op vijftien een perfecte score op eigen veld. Een ontmoeting met KAA Gent blijft ook een leuk weerzien met Louis Verstraete, die de afgelopen twee seizoenen in geel-blauw het beste van zichzelf gaf.

Waasland-Beveren is onder trainer Arnauld Mercier nog steeds ongeslagen in de Jupiler Pro League. Het speelde driemaal gelijk en won één keer, net voor de internationale break. Tegen KVO kreeg W-B dus eindelijk loon naar werken. Geel-blauw kwam onterecht op achterstand, maar zette nog voor de rust orde op zaken. Tuur Dierckx scoorde via een Oostends been de gelijkmaker, rechtsback Andreas Wiegel zette W-B op voorsprong. Aleksandar Vukotic zorgde met de 3-1 voor ademruimte. W-B laat nu Cercle Brugge en KAS Eupen achter zich in het klassement en verzamelde zeven punten.

Trainer Arnauld Mercier kan niet rekenen op Eric Asomani en Thomas Agyepong door blessures. De overige spelers zijn allemaal inzetbaar.

Selectie: