Go back

Standard de Liège – Waasland-beveren (30/10/2019): selectie en voorbeschouwing

Waasland-Beveren neemt het morgenavond op tegen Standard de Liège. Het is reeds speeldag dertien in de Jupiler Pro League. De aftrap in het Stade Maurice Dufrasne is voorzien om 20.30 uur. Referee Nathan Verboomen krijgt de steun van scheidsrechter Bert Put die in het VAR-busje plaatsneemt.

Standard de Liège

Standard de Liège, dan denk je als WB-supporter meteen aan ex-spelers Renaud Emond en Aleksandar Boljevic. Het zal uiteraard een blij weerzien zijn met twee spelers die van goudwaarde geweest zijn voor geel en blauw. De Rouches begonnen sterk aan de nieuwe jaargang van de JPL en bombardeerden zichzelf tot één van de titelkandidaten. Standard verzamelde tot nog toe 24 punten, dat zijn er drie minder dan leider Club Brugge. De Luikenaren zetten afgelopen weekend hun ambities kracht bij door een punt mee te pakken uit Brugge. Vooral de eerste helft domineerde Standard de partij, Samuel Bastien scoorde het enige doelpunt voor de rood-witten.

Waasland-Beveren

Geel-blauw begon helemaal niet goed aan de competitie. Onder trainer Arnauld Mercier kon het echter een mooie ongeslagen reeks neerzetten. De twee laatste wedstrijden kon W-B geen punten rapen, na verliespartijen tegen KAA Gent en KV Mechelen. Vooral in die laatste partij kreeg W-B geen loon naar werken. W-B zette de voet minstens naast KVM, maar stuitte telkens op heel efficiënte bezoekers. Een eigen doelpunt deed Beveren de das om afgelopen zondag. Geel-blauw tracht nu punten mee te nemen uit Luik, al is dat allesbehalve een sinecure. De Luikenaren zijn nog steeds ongeslagen op Sclessin.

Teamnieuws

Daam Foulon kreeg afgelopen zaterdag van scheidsrechter Lambrechts zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Hij moet dus morgen één schorsingsdag uitzitten. Thomas Agyepong en Eric Asomani zijn geblesseerd.

Selectie