Go back

Vecht voor onze kleuren!

Onze supporters waren top afgelopen zondag, dat is zeker. Op een geweldige manier brachten ze de spelers de nodige steun om een punt mee te brengen uit het Lotto Park van RSC Anderlecht. De geel-blauwe vlaggen wapperden in Brussel, geruggesteund door een sterk spandoek met daarop “vecht voor onze kleuren”. De supportersfederatie heeft echter een mooie boodschap richting de geel-blauwe fans n.a.v. de recente gebeurtenissen bij andere wedstrijden.

Beste supporters,

Allen hebben we kunnen aanschouwen hoe het Belgisch voetbal dit weekend weer een dieptepunt kende tijdens twee wedstrijden in de Jupiler Pro League. Voorwerpen, drankbekers en pyrotechnisch materiaal werden op verschillende velden gegooid.

Wedstrijden die werden stilgelegd door deze feiten hebben uiteraard zware financiële gevolgen voor de betrokken clubs. Naast het financiële aspect hebben we ook nog de forfaitnederlagen die men kan/zal opleggen vanuit de Pro League.

Na enkele contacten met de Belgische Voetbalbond is de boodschap heel duidelijk en niet mis te verstaan: alle wedstrijden zullen met argusogen worden gevolgd en de scheidsrechters dienen onmiddellijk op te treden bij overtredingen.

Laten we dus met zijn alle bewust zijn van het gevaar van eventuele puntenaftrek indien er zulke zaken gebeuren door onze eigen aanhang.  Punten die we op het einde van het seizoen misschien wel nodig hebben.

Laten we het gezond verstand zegevieren, pyrotechnisch materiaal laten we beter thuis en drankjes gewoon nuttigen zodat we onze club niet in de problemen brengen.

Kom zaterdag in geel en blauw naar onze Freethiel en stuw onze ploeg vocaal naar de overwinning.

Tot zaterdag!

Wim Van Goethem
Supporters Liaison Officer Waasland-Beveren (SLO)

Davy Van Dorsselaere
voorzitter Supportersfederatie Waasland-Beveren