Go back

Vroege en late goal nekken Waasland-Beveren

tekst: Valy Van de Merlen | foto: PhotoNews

Waasland-Beveren heeft zonet met 2-0 verloren op het veld van Standard de Liège. Al na drie minuten spelen mocht Mehdi Carcela de score openen. In het absolute slot van de tweede helft trapte Oulare de twee treffer en de eindstand op het scorebord.

Coach Arnauld Mercier startte deze wedstrijd met drie nieuwe namen. Valtteri Moren, Andrija Vuckevic en Matthias Verreth kregen hun kans. De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de Waaslanders. Na amper drie minuten mocht Mehdi Carcela aanleggen in de zestien. Zijn plaatsbal vloog meteen in de verste hoek binnen. W-B kwam in een nieuwe formatie (een 5-3-2) maar moeilijk in zijn spel. Tot kansen kwamen onze leeuwen niet in de eerste helft. Het was vooral Standard dat af en toe kon dreigen al moest Jackers, afgezien van het doelpunt, nooit echt zijn kunnen tonen. We gingen rusten met een logische 1-0 tussenstand.

De tweede helft begon net zoals de eerste helft met meteen een grote kans voor Standard. Bastien mocht aan de tweede paal vrij inschieten maar zijn poging ging gelukkig via de buitenkant van de paal buiten. Na vijf minuten in de tweede helft was Zinho Vanheusden er dicht bij. Zijn knal werd onder de lat weggetikt door Jackers. Een minuut later wees scheidsrechter Nathan Verboomen tot ieders verbazing richting de stip. Volgens Verboomen beroerde Caufriez de bal met arm. De Waal kreeg de bal echter tegen het hoofd in plaats van de arm. De VAR kwam terecht tussen, geen penalty.

Standard bleef op zoek gaan naar een dubbele voorsprong en creëerde ook heel wat gevaar. Een opnieuw sterke Jackers zorgde er echter voor dat Waasland-Beveren in de wedstrijd bleef. Een kwartier voor tijd kreeg W-B dan ook dé kans op de gelijkmaker. De ingevallen Milosevic zette Kobayashi alleen voor doel maar de Japanner had iets teveel tijd nodig om Bodart te passeren. Een dot van een kans. Aan de overzijde kon Oulare in het absolute slot dan toch het tweede doelpunt van de avond maken voor de Rouches. Voor W-B betekent het de derde nederlaag op rij. We moeten ons herpakken, te beginnen met de wedstrijd tegen Zulte Waregem van aanstaande zaterdag.

Opstelling Standard de Liège:
Arnaud Bodart, Mërgim Vojvoda, Zinho Vanheusden, Kostas Laifis, Nicolas Gavory, Samuel Bastien, Gojko Cimirot, Mehdi Carcela-González (90+1′ Joachim Carela), Paul José Mpoku, Maxime Lestienne (83′ Selim Amallah) en Duje Cop (83′ Obi Oulare)

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Maximiliano Caufriez, Valtteri Moren, Andrija Vukcevic, Aleksandar Vukotic, Jur Schryvers, Andreas Wiegel (83′ Tuur Dierckx), Matthias Verreth (78′ Beni Badibanga), Aaron Tshibola, Yuki Kobayashi en Fiorin Durmishaj (67′ Stefan Milosevic)

Bekijk hier de samenvatting: