Go back

W-B en Beerschot oefenen achter gesloten deuren

Tekst & Foto: Valy Van de Merlen

Vanmiddag werd op de Freethiel een oefenwedstrijd afgewerkt achter gesloten deuren tegen K Beerschot AV. De spelers die niet aan de aftrap verschenen in het Lotto Park tegen RSC Anderlecht kregen de kans om wedstrijdritme op te doen tegen één van de sterkere clubs uit 1B. Het werd 1-2. Doelpunten voor rust kwamen via Sula en Ibarra. In de tweede helft scoorde Placca het enige doelpunt.

De wedstrijd kwam traag op gang. De eerste dreiging kwam via Milosevic. Zijn hard schot vloog over het doel van Jarno De Smet. Op het half uur was het raak voor geel-blauw. Vukcevic kon zich op links doorzetten. Hij zette voor richting tweede paal waar Din Sula moederziel alleen de bal staalhard en hoog in het Antwerpse doel knalde, 1-0. W-B kon voor rust nog dreigen op vrije trap via Matthias Verreth. De Smet pakte in twee tijden. Sula werd opnieuw vrijgespeeld voorbij de tweede paal. Deze keer nam hij de bal meteen op de volley maar besloot voorlangs. Aan de overzijde was het wel prijs. Balverlies bij W-B werd genadeloos afgestraft door Prince Ibara. Hij verschalkte Lucas Pirard tegenvoets, 1-1. Meteen ook de ruststand.

Beerschot begon feller aan de tweede helft. Het resulteerde in enkele kleine doelkansen. Pirard werd echter niet op de proef gesteld. Een kwartier in de tweede helft waren de mannekes dicht bij een voorsprong maar doelpuntenmaker Ibara zag zijn kopbal op de lat uiteenspatten. Tien minuten later was het dan toch raak voor de bezoekers. Placca werd alleen voor het Beverse doel gezet. Hij twijfelde niet en schoof de bal in de verste hoek binnen, 1-2. Een minuut later scoorde Din Sula meteen de gelijkmaker. Hij werd echter afgevlagd voor buitenspel.

W-B kwam nog dicht bij een gelijkmaker via Milosevic. Durmishaj zette zich door in het strafschopgebied en legde de bal op een presenteerblaadje klaar voor Milosevic. Hij knalde de wenkende kans echter onbesuisd over het lege doel van Jarno De Smet. Onze Japanner probeerde het via vrije trap. Zijn poging werd met de voet gekeerd door de bezoekende doelman. Ook Sula kwam dicht bij een gelijkmaker toen hij een scherp aangesneden hoekschop van Kobayashi maar net naast kopte. Tenslotte probeerde Milosevic het ook met het hoofd maar opnieuw stond De Smet klaar om de bal uit zijn doel te ranselen. Het bleef dus 1-2.

Opstelling W-B: Pirard, Moren, Tshibola, Durmishaj, Kobayashi, Gamboa (46′ Camara), Vukcevic, Keita (67′ Heymans), Verreth, Sula en Milosevic.