Go back

W-B kan geen punten thuis houden tegen KVM

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Waasland-Beveren heeft vanavond niet kunnen winnen tegen KV Mechelen. Het werd zonet 1-3 op de Freethiel. Yuki Kobayashi scoorde de enige treffer voor geel-blauw.

Waasland-Beveren begon dominerend aan de partij. Schoten van Koita, Kobayashi en Tshibola verdienden beter, maar werden afgeblokt. W-B versierde in de eerste helft ook enkele hoekschoppen. Yuki Kobayashi zette zich telkens achter de bal, maar een doelpunt leverde het niet op. Aleksandar Vukotic miste na twintig minuten zijn kopbal. Na 23 minuten probeerde Fiorin Durmishaj het van net buiten de zestien, maar doelman Thoelen tikte de bal van onder zijn lat. Aan de overkant kopte een wel heel vrijstaande de bal tegen de dwarsligger. Voor de rust probeerde Tuur Dierckx het nog voor W-B, maar hij miste het doel op een metertje na. Aan de overkant was het vlak voor de kantwisseling wél raak. De bezoekers counterden na een hoekschop heel scherp en Onur Kaya tikte de 0-1 binnen.

Na de pauze pakte W-B de wedstrijd opnieuw in handen. Het dreigde snel tweemaal via een hoekschop, maar de netten laten trillen lukte aanvankelijk niet. In minuut 51 lukte dat echter wel. Kobayashi hing de bordjes weer in evenwicht door de bal kurkdroog in de hoek te knallen na goed voorbereidend werk van Koita en Durmishaj. W-B bleef de wet dicteren, maar het doelpunt viel opnieuw aan de overkant. Een voorzet viel ongelukkig op het hoofd van Aaron Tshibola, die het leer in eigen doel verwerkte: 1-2. W-B drong aan en nam risico’s. Schryvers kwam net te kort op een voorzet van Wiegel en Durmishaj zag Thoelen zijn kopbal enig mooi uit doel halen. Op de counter werd het nog 1-3 via Togui.

Opstelling: Jackers, Wiegel (80′ Sula), Caufriez, Vukotic, Foulon, Schryvers, Tshibola (78′ Jubitana), Kobyashi, Dierckx, Durmishaj, Koita (59′ Badibanga)

Bekijk hier de samenvatting: