Go back

W-B kan Gentse zegereeks in Ghelamco Arena niet doorbreken

Tekst: Valy Van de Merlen - Foto: Photo News

Waasland-Beveren heeft vanavond in de Ghelamco Arena met 2-0 verloren tegen de Buffalo’s. In de eerste helft scoorde Yaremchuk. Het tweede doelpunt nam Laurent Depoitre voor zijn rekening halfweg de tweede helft. W-B verliest zo dus na vier competitiewedstrijden voor de eerste keer onder de nieuwe coach Arnauld Mercier.

De wedstrijd begon aarzelend. Het eerste gevaar kwam via Badibanga, maar hij twijfelde te lang zodat een Gents been zijn schot kon blokkeren. Gent stak pas op het kwartier een eerste keer zijn neus aan het venster via Depoitre. Zijn kopballetje ging gelukkig ver naast. Enkele minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. Wiegel raakte de bal volledig verkeerd en verscheen pardoes voor de voeten van Yaremchuk. De Oekraïner nam het geschenk in dank aan en schoof de bal rustig voorbij Jackers, 1-0. Het antwoord van de bezoekers kwam via Koita. Op aangeven van Foulon nam hij de bal in één tijd op de slof. Zijn schot vloog over het doel van Kaminski. Gent dreigde af en toe via Depoitre, maar Jackers kwam nooit echt in de problemen. In het slot van de eerste helft kwam Waasland-Beveren meer en meer opzetten. Eerst kreeg Badibanga de mogelijkheid om te trappen, maar hij wachtte te lang zodat zijn schot nog afgeblokt kon worden. Ook Jubitana kreeg zijn kans. Hij mocht vanaf de middenlijn alleen op Kaminski af gaan, maar trapte onbesuisd over het doel van Kaminski. Ook Tshibola probeerde het na een knappe steel met een harde zwieper. Kaminski duwde met veel moeite de bal tot bij Koita maar zijn rebound ging ver naast. We gingen dus rusten met een 1-0 tussenstand.

De Buffalo’s kwamen sterk uit de kleedkamer en gingen meteen op zoek naar de dubbele voorsprong. Eerst ging Owusu zijn kans, enkele minuten later Odjidja. Vooral bij de tweede poging liet doelman Jackers zijn kunnen zien. Na bijna een uur spelen kreeg Ngadeu de bal aangespeeld in de zestien en werkte mooi binnen. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Het bleek uitstel van executie want in de 66ste minuut mocht Depoitre een enorme ren van Jonathan David in doel besluiten. 2-0 en dus boeken toe voor onze leeuwen. W-B probeerde nog wel de aansluiting te zoeken, maar was vandaag te onmondig in aanvallend opzicht. Het bleef dus 2-0 en lijdt zo zijn eerste nederlaag in de Jupiler Pro League onder coach Arnauld Mercier. Het was voor AA Gent de elfde thuiszege op rij in de Jupiler Pro League, een mooi clubrecord.

Volgende week krijgen onze leeuwen een nieuwe kans voor de drie punten want dan komt KV Mechelen op bezoek in het Freethielstadion.

Bekijk hier de samenvatting: