Go back

W-B wint oefenpartij bij PSV Eindhoven

Tekst en foto: Martijn De Jonge

Geen B-elftal bij PSV, ondanks een twaalftal internationals, kwamen namen als Mitroglou, Gutiérrez en Afellay tussen de lijnen bij de Eindhovenaren. W-B was echter niet meteen onder de indruk en drong aan. Een kopbal van Aboubakary Koita vloog maar net over na een goede voorzet van Andrija Vukcevic. Na twintig minuten kopte eerst Beni Badibanga, via een verdediger, naast het doel. Op de daaropvolgende hoekschop kon Fiorin Durmishaj net niet genoeg kracht zetten om de netten te laten trillen. Aan de overkant was het wachten tot na het halfuur op een eerste kans. Verdediger Daniel Schwaab kopte een hoekschop maar net over. De mooiste combinatie was voor W-B op slag van rust. Aaron Tshibola, Yuki Kobayashi en Beni Badibanga zetten een goede aanval op. Het schot van onze Japanner werd gedevieerd in corner. Rusten bij 0-0!

De tweede helft begon met een sisser. Na nog geen vijf minuten ging de bal op de stip na een trekfout van Kobayashi. Mitroglou zette zich achter de bal, maar Lucas Pirard koos de goede hoek en redde de strafschop. Op de counter gooide invaller Xian Emmers de bal voor doel richting Durmishaj. Zijn kopbal ging maar net over. W-B deed het goed. Matthias Verreth zette met een knappe flankwissel Abou Koita voor doel. Hij kwam naar binnen en ging vol z’n kans, maar zag zijn schot net naast het kruis vliegen. Invaller Olivier Dhauholou ging na het uur door richting de doelman, hij bediende de meegelopen Sula, maar een Eindhovenaar ging in de baan van het schot liggen. Dik twintig minuten voor tijd was het wel raak. Emmers zag Sula aan de tweede staak vrijlopen. De spits draaide goed weg en knalde het openingsdoelpunt tegen de touwen: 0-1!

W-B tikte vervolgens de match volwassen uit en tankte vertrouwen bij de noorderburen.