Go back

W-B wint overtuigend van KVO met 3-1!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Het is zover: Waasland-Beveren heeft de eerste driepunter beet. Geel-blauw won zonet met 3-1 van KV Oostende. Tuur Dierckx, Andreas Wiegel en Aleksandar Vukotic scoorden de doelpunten voor W-B!

Waasland-Beveren begon heel sterk aan de partij. Vooral een ijverige Tuur Dierckx nam de ploeg op sleeptouw. In minuut drie was er meteen een gi-gan-ti-sche kans voor W-B. Dierckx legde de bal panklaar voor de infiltrerende Babibanga, maar die besloot op Dutoit. Din Sula kon net niet bij een voorzet van de aanwezige Dierckx in minuut tien. W-B bleef dreigen… Ook Beni Badibanga probeerde het met een schot, maar dat verdween in de handen van doelman Dutoit. Op het kwartier was er de eerste kans voor de bezoekers. De bal verdween, compleet tegen de gang van het spel in, meteen tegen de netten: 0-1. W-B reageerde met schoten van Denzel Jubitana en Xian Emmers. Beide pogingen vlogen ruimschoots over het kader. Op het halfuur kreeg geel-blauw dan toch loon naar werken. Tuur Dierckx nam een voorzet op de slof en knalde de gelijkmaker tegen de netten: 1-1. Een handvol minuten later kwam W-B zelfs op voorsprong. Rechtsachter Andreas Wiegel trapte overtuigend in de korte hoek W-B op voorsprong. 2-1 werd ook de ruststand.

Geel-blauw begon ook het scherpst aan de tweede helft. Het werd echter op het uur pas opnieuw beloond voor de torenhoge inzet. Aleksandar Vukotic kopte de 3-1 tegen de touwen. Het mooie spel verdween uit de partij, maar er werd gestreden. Doelman Nordin Jackers greep tot tweemaal toe goed in met de voeten en hield W-B op een dubbele voorsprong. Waasland-Beveren kwam niet meer in de problemen en speelde het spel volwassen uit.

De ontlading na de partij was dan ook enorm. Bedankt voor de geweldige steun, supporters!

Bekijk hier de samenvatting: