Go back

Waasland-Beveren – KV Mechelen (27/10/2019): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren en KV Mechelen sluiten zondagavond speeldag twaalf af van de Jupiler Pro League. De wedstrijd wordt om 20.00 uur afgetrapt op de Freethiel. Scheidsrechter Erik Lambrechts leidt de wedstrijd in goede banen, met ondersteuning van Lothar D’Hondt vanuit het VAR-busje.

KV Mechelen

KV Mechelen beleefde afgelopen seizoen een sportief droomseizoen. Na de degradatie een jaar eerder, speelde KVM op overtuigende wijze kampioen in 1B. Bovendien koppelde het daaraan ook een overwinning op de Heizel in de finale van de beker. Ook dit seizoen startte Mechelen goed aan het seizoen. De Kakkers staan momenteel knap vierde. Afgelopen weekend won het met 3-1 van Antwerp. Mechelen heeft momenteel twintig punten, dat zijn er slechts zes minder dan leider Club Brugge. Uiteraard is een ontmoeting met KV ook een leuk weerzien met ex-WB’er Joachim Van Damme.

Waasland-Beveren

De ongeslagen reeks van Arnauld Mercier en Waasland-Beveren zit erop. Afgelopen zaterdag ging W-B met 2-0 onderuit in de Ghelamco Arena van KAA Gent. Waasland-Beveren begon best goed aan de partij en kon een aantal keer prikken. De laatste pass en afwerking ontbraken echter telkens. Na de rust waren de Buffalo’s beter en kon geel-blauw geen vuist meer maken. De laatste wedstrijd op de Freethiel leverde voor W-B de eerste driepunter van het seizoen op. Het werd toen 3-1 tegen KV Oostende. Beveren gaat nu op zoek naar de bevestiging tegen het KV uit Mechelen.

Blessurenieuws

Arnauld Mercier kan nog niet rekenen op Thomas Agyepong. De flankaanvaller revalideert verder. Ook Eric Asomani werkt verder aan zijn terugkeer.

Selectie