Go back

Waasland-Beveren – KV Oostende (05/10/2019): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren ontvangt vlak voor de interlandbreak KV Oostende op de Freethiel. De wedstrijd tegen de Kustboys wordt afgetrapt om 20.00 uur. Scheidsrechter Frederik Geldhof neemt de leiding over de wedstrijd. Bram Van Driessche kijkt vanuit het VAR-busje toe.

Afgelopen weekend slaagde KVO erin Antwerp in bedwang te houden. Het werd 1-1 in de Versluys Arena. Fashion Sakala scoorde het doelpunt voor de kustploeg. Oostende begon furieus aan het seizoen en pakte zes op zes. Het won tegen RSC Anderlecht en Cercle Brugge. Momenteel staat KV Oostende op de elfde plaats in de rangschikking. Het verzamelde na negen speeldagen elf punten. Het heeft drie punten voorsprong op provinciegenoot KV Kortrijk.

Waasland-Beveren pakte afgelopen weekend een punt in het Lotto Park van RSC Anderlecht. Vooral die langverwachte clean sheet is iets om op verder te bouwen. Geel-blauw schudde door dat punt ook die laatste stek in het klassement van zich af. W-B verzamelde vier punten en kan mits een driepunter toch een sprongetje maken in het klassement. Als Anderlecht en Eupen puntenloos achterblijven op deze speeldag, kan W-B over beide ploegen wippen richting plaats dertien.

Thomas Agyepong (hamstrings) is nog niet inzetbaar voor de wedstrijd tegen KV Oostende. Voor het overige kan Arnauld Mercier rekenen op een fitte spelerskern.

Selectie: