Go back

Freethielnieuws (20/11): blessure-update | Jonge Leeuwen bekeren voort

tekst en foto: Martijn De Jonge

Blessurenieuws

Yuki Kobayashi maakt goede vorderingen en startte deze week met loopwerk. De revalidatie van Tuur Dierckx verloopt voorspoedig, maar ook hij heeft nog tijd nodig. Aboubakary Koita revalideert verder na de trap die hij kreeg in Kortrijk, de medische staf doet er alles aan om hem speelklaar te krijgen. Thomas Agyepong sluit aan bij de groepstrainingen, maar het weekend komt nog te vroeg voor hem.

Jonge Leeuwen

Jong Waasland-Beveren stond afgelopen maandag voor een moeilijke opdracht in de beker U21. Het trok om 20.00 uur naar den Bosuil om daar Antwerp partij te geven. De Antwerpenaren kwamen voor de rust tweemaal voor het doel van Brent Gabriël, W-B dreigde een aantal keren meer. Het grote verschil was efficiëntie, dus moest W-B meteen achtervolgen. De ruststand was 2-0.

Coach Geert Dirinck trok aan de alarmbel en schudde zijn troepen wakker, mét succes. Geel-blauw kon na de koffie meteen 2-1 en 2-2 maken. Het smaakte naar meer, want de wedstrijd eindigde uiteindelijk met 2-4 in het voordeel van de Jonge Leeuwen. W-B bekert zo verder, met nog slechts acht ploegen in de competitie. Proficiat aan de hele ploeg!