Go back

Onze Jonge Leeuwen houden een punt thuis tegen KAS Eupen

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren en KAS Eupen speelden zonet 2-2 gelijk. W-B domineerde de eerste helft en stond 1-0 voor aan de rust. Na de pauze kwamen de bezoekers sterker voor de dag en gingen ze op en over W-B. Xian Emmers maakte echter in het slot nog gelijk, waardoor beide ploegen de punten gelijk verdelen.

Het was niet zomaar een wedstrijd op de Freethiel. De inzet was de leidersplaats in de beloftencompetitie. Het zenuwachtige kwartier was daar eigen aan. Geel-blauw was beter in het spel, maar moest opletten van de counterende bezoekers. De laatste pass was in dat openingskwartier het enige wat ontbrak. Na 22 minuten was er de eerste grote kans te noteren van geel-blauw. Xian Emmers maakte zich sterk in een duel en zette strak voor. Spits Quinten Claeys was er op tijd bij, maar zag zijn afwerking afgeblokt worden. In de daaropvolgende hoekschop nam Yassin Ben Omar de bal op de slof, maar zijn poging ging naast het kruis buiten. Aan de overkant was er vlak voor het halfuur een misverstand tussen de uitkomende doelman Brent Gabriël en Alexis Gamboa. De spits dacht te kunnen profiteren, al dan niet met een te hoog geheven voet, maar Gamboa bracht in extremis redding. Net na het halfuur dreigden de bezoekers opnieuw, maar Gabriël redde goed. W-B schoot wakker en dreigde opnieuw, maar de bal wilde er maar niet in. In minuut 40 was er wel de voorsprong voor W-B. Matthias Verreth speelde goed open naar Olivier Dhauholou. De flankaanvaller viseerde de verste hoek, maar een Eupense verdediger devieerde zijn schot. De bal ging vervolgens via de lat in het eigen doel: 1-0.

W-B schoot na de pauze ook meteen uit de startblokken. Emmers ging door op rechts en pakte uit met een voorzet-schot dat voorlangs ging. Aan de overkant lieten ze zich niet doen. Davino Liessens blokte een trap af die bleef hangen op de zestien. Bezoeker Cubedo aarzelde niet en knalde de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1 in minuut 48. Een handvol minuten later was het ei zo na weer raak. Een voorzet van de bezoekers werd gedevieerd op de deklat, maar de bal ging niet over de lijn. W-B trok opnieuw ten aanval, maar Yassin Ben Omar koos voor eigen geluk en dat had ook de doelman door. Het ging na de pauze goed op en neer. Pe Akono kreeg een grote schietkans, maar besloot in de oude staantribune. Op het uur was er een goede actie van diezelfde Pe Akono, hij bediende N’Dri goed die Eupen op voorsprong tikte: 1-2. W-B trachtte wel te dreigen, maar slaagde er aanvankelijk niet in. Net wanneer je dacht dat het geen vuist meer kon maken, kwam geel en blauw langszij. Eric Asomani wurmde zich door de defensie en stak Ntima diep. Die tikte vlak voor de doelman nog de bal aan, waardoor die in de voeten van een goede gevolgde Emmers kwam. Hij twijfelde niet en hing de bordjes opnieuw in evenwicht: 2-2. Brent Gabriël kwam vlak voor tijd nog goed tussen op een voorzet van Cubedo. W-B dreigde nog via Ben Omar, maar hij poogde een mannetje te veel te dribbelen.

Opstelling W-B: Gabriël, Ben Omar, Claeys (64′ Ntima), Pejic, Gamboa, De Smet, Liessens, Emmers, Verreth (80′ Aalillou), De Mey (90′ Knollenburg), Dhauholou (75′ Asomani)

Opstelling Eupen: Nurudeen, Roex, Lambert, Djongambo (83′ Magee), Cubedo, Aziz (75′ Özer), Magnée, Libert, Geurde, Pe Akono, N’Dri

Gele kaarten: 51′ Gamboa, 62′ Aziz, 71′ Geurde, 88′ Roex

Doelpunten: 40′ Own goal (1-0), 48′ X (1-1), 62′ X (1-2), 82′ Emmers (2-2)