Go back

KV Kortrijk – Waasland-Beveren (09/11): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren speelt zaterdagavond op het veld van KV Kortrijk. De wedstrijd in het Guldensporenstadion wordt afgetrapt om 20.00 uur. Scheidsrechter Frederik Geldhof is aangeduid om de partij te leiden. Kevin Van Damme neemt plaats in het VAR-busje om hem te assisteren.

KV Kortrijk

KV Kortrijk is gebrand op een overwinning. Na drie negatieve resultaten, wil het opnieuw aanknopen met een overwinning. Afgelopen weekend verloor het in eigen huis kansloos met 3-0 van Club Brugge. Voorheen verloor het ook tegen Eupen en Antwerp, waardoor het slechts een magere nul op negen boekte. Te weinig voor deze ploeg, gaf ook onze trainer Arnauld Mercier mee op de wekelijkse persconferentie. KVK won wél tegen Zulte Waregem op speeldag elf, het werd 2-0. De West-Vlamingen staan momenteel dertiende in het klassement en verzamelden veertien punten. Dat zijn er twee minder dan KAS Eupen en drie meer dan eerste achtervolger KV Oostende.

Waasland-Beveren

Uiteraard is Waasland-Beveren ook gebrand op een nieuwe overwinning. Het waren frustrerende wedstrijden. Geel-blauw was beter in het spel tegen zowel KV Mechelen als Zulte Waregem, maar haalde geen enkel punt. In de midweekwedstrijd tegen Standard moest W-B haar meerdere erkennen, maar ook daar had het in extremis nog kans op een punt. W-B staat nog steeds vijftiende met zeven punten. Indien we in Kortrijk de volle buit kunnen halen, komt KVO dichtbij en kunnen we de Kustboys het vuur aan de schenen leggen.

Blessurenieuws

Yuki Kobayashi is, zoals eerder vermeld, een tijdje buiten strijd. Hij viel afgelopen zaterdag uit tegen Zulte Waregem. Daan Heymans viel maandagavond uit bij de beloftenwedstrijd. Ook hij zal even buiten strijd zijn. Andreas Wiegel pakte zijn vijfde gele kaart en is geelgeschorst.

Selectie