Go back

Sporting Charleroi – Waasland-Beveren (30/11): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt morgenavond naar het Stade du Pays. Om 20.00 uur wordt de wedstrijd tegen Sporting Charleroi afgetrapt. Scheidsrechter Frederik Geldhof moet de wedstrijd in goede banen trachten te leiden. Hij krijgt daarbij de hulp van Jan Boterberg vanuit het VAR-busje.

Sporting Charleroi

De man-in-vorm bij Sporting Charleroi is Ryota Morioka. De Japanner werd door Waasland-Beveren naar België gehaald, trok vervolgens naar Anderlecht, maar is nu van levensbelang voor de Zebra’s. Charleroi wordt in de media nu al de seizoensrevelatie genoemd. Met een mooie vijfde plaats bevestigt Charleroi ook die status, het blijft op play-off I-koers. Afgelopen weekend startte het de terugronde met een overwinning op het veld van Sint-Truiden. Charleroi sprokkelde reeds 28 punten.

Waasland-Beveren

W-B stond afgelopen weekend voor de kraker tegen hekkensluiter Cercle Brugge. Aan de kantwisseling leidde W-B nog met 1-0 na een doelpunt van Din Sula. Doelman Nordin Jackers moest zich in de tweede helft gewonnen geven op een zondagsschot van Biancone. Het bleef uiteindelijk 1-1 op de Freethiel. Positief: de afstand op Cercle blijft drie punten én W-B kruipt een puntje dichter op KV Oostende.

Blessurenieuws

Waasland-Beveren blijft dit seizoen niet gespaard van blessures. Het recupereert wel Thomas Agyepong en Yuki Kobayashi na een lange afwezigheid, maar ziet opnieuw twee basispionnen uitvallen. Nordin Jackers (knie) en Aboubakary Koita (voet) zijn geblesseerd en zullen even buiten strijd zijn.

Selectie