Go back

W-B in absolute slotfase onderuit tegen Essevee

tekst: Valy Van de Merlen | foto: PhotoNews

Waasland-Beveren heeft zonet op de Freethiel met 1-2 verloren van Zulte Waregem. In de eerste helft scoorde Zulte Waregem via Bjørdal. In de tweede helft maakte W-B gelijk via een fabelachtig doelpunt van Abou Koita, maar diep in blessuretijd ging ZW alsnog aan de haal met de drie punten. Het is voor W-B jammer genoeg de vierde nederlaag op rij.

Waasland-Beveren trok op eigen veld meteen het laken naar zich toe en dreigde via een schot van Yuki Kobayashi. Enkele minuten later was Durmishaj er dicht bij met een hakje maar Bossut was alert. Na een kwartier spelen ging Kobayashi op de grond zitten met een hamstringsletsel. Hij probeerde het nog enkele minuten na de interventie van onze kinesisten maar het was einde wedstrijd voor onze Japanse draaischijf. W-B was voor het overgrote deel van de eerste helft de meerdere van de bezoekers en creëerde ook enkele doelrijpe kansen. Een bedrijvige Tuur Dierckx probeerde het eerst met een schot naar de linkse winkelhaak maar zijn plaatsbal ging over. Enkele minuten later verscheen hij oog in oog met Bossut maar die gaf vooralsnog geen krimp.

Net zoals vorige thuiswedstrijd tegen KV Mechelen viel het doelpunt wél aan de overzijde. De doorgebroken Larin trapte met een lage schuiver richting verste paal, Jackers kon in eerste instantie nog redding brengen maar devieerde de bal tot bij Bjørdal. De Noor twijfelde niet en duwde van dichtbij de bal in het lege doel, 0-1. Vlak voor het rustsignaal scoorde W-B ei zo na toch nog. Helaas belandde de bal na een warrige hoekschop tegen de paal in doeltrap.

De tweede helft begon veel belovend met een enorme kans voor Tuur Dierckx. Hij kopte de voorzet van Foulon nipt voorlangs. Op het kwartier mocht Koita koppen maar ook zijn kopbal ging maar net naast. De bezoekers bleven met de counter hun favoriete spel spelen. Weer was W-B dicht bij een gelijkmaker toen Emmers zich vrij kop kappen en Dierickx kon bedienen, maar  voor het schot koos. Bossut zag het graag komen. Waasland-Beveren bleef echter aandringen. Een kwartier voor affluiten kreeg de ingevallen Din Sula een dot van een kans maar ook zijn schot miste de juiste richting.

Het moment van de wedstrijd moest echter nog komen. Koita dat vanop zo’n 30 meter mocht aanleggen en de bal snoeihard tegen de netten jaste, wat een pegel! De oververdiende gelijkmaker stond eindelijk op het bord. W-B ging nu vol voor de drie punten. Emmers was er zeer dicht bij maar zijn deviatie dwarrelde maar net voorbij het doel van Sammy Bossut. Ook Badibanga mocht zich bijna matchwinnaar noemen. Zijn afgeweken voorzet belandde bijna in doel, maar Bossut kon nog alles uit de kast halen om de Wase voorsprong te voorkomen. Maar zoals vaak bestaat er in het voetbal geen rechtvaardigheid. Zulte Waregem kreeg in minuut 93 nog een vrije trap. Via de knie van Cyle Larin belandde de bal uiteindelijk in de verste hoek buiten het bereik van Jackers binnen, 1-2.

We zijn voorzichtig als we stellen dat Waasland-Beveren vandaag meer verdiende. Een onrechtvaardig verdict, maar het is niet anders. Zaterdag over acht dagen trekken we naar Kortrijk op zoek naar een nieuwe driepunter.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Andreas Wiegel, Fiorin Durmishaj (52′ Din Sula), Yuki Kobayashi (17′ Xian Emmers), Denzel Jubitana (76′ Beni Badibanga), Aboubakary Koita, Maximiliano Caufriez, Aleksandar Vukotic, Daam Foulon, Jur Schryvers en Tuur Dierckx.
Opstelling Zulte Waregem:
Sammy Bossut, Davy De fauw, Gideon Mensah, Abdoulaye Sissako (65′ Marvin Baudry), Luka Zarandia (74′ Marco Bürki), Cyle Larin, Gianni Bruno, Hendrik Bjordal (82′ Dimitri Oberlin), Ibrahima Seck, Ewoud Pletinckx, Olivier Deschacht.

Bekijk hier het wedstrijdverslag: