Go back

W-B en Cercle Brugge verdelen de punten

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Waasland-Beveren heeft de drie punten niet kunnen thuishouden tegen Cercle Brugge. De eerste helft was voor W-B, de tweede voor de bezoekers. Het werd 1-1. Din Sula scoorde het enige doelpunt voor geel-blauw.

Waasland-Beveren begon scherp aan de partij. Andreas Wiegel werd meteen vrijgespeeld op rechts en zette scherp voor, maar de Bruggelingen verwerkten de bal in hoekschop. Nog geen minuut later was er Aboubakary Koita met een geweldige actie. Hij sleepte de bal goed mee richting doel, maar zag zijn afwerking voorlangs gaan. W-B bleef drukken en het publiek ging achter geel-blauw staan. Dat loonde meteen want in minuut dertien kon Din Sula de score openen. Hij werd voor de doelman gezet door Wiegel en werkte beheerst af: 1-0. Beveren liet de druk wat zakken, maar bleef de gevaarlijkste ploeg. Een kopbal van Wiegel verdween in de handen van doelman Hubert en Sula kon op het halfuur net niet profiteren van een te korte terugspeelbal. Aan de overkant kon Nordin Jackers zich onderscheiden op een schot en Alexis Gamboa moest nog attent tussenkomen op een slechte terugspeelpass van Wiegel. Rusten bij een 1-0 voorsprong.

Zo goed als Waasland-Beveren aan de wedstrijd begon, zo zwak begon het aan de tweede periode. Cercle Brugge kwam meer in de partij en was meteen gevaarlijk. Jackers moest meteen uitpakken met een goede voetveeg. Voor het uur kon Donsah nog op doel koppen, maar te zwak om Jackers te verontrusten. Na het uur haalde Biancone verwoestend uit. De bal vloog naast Jackers in het kruis, een echt zondagsschot dat de Bruggelingen op gelijke hoogte bracht: 1-1. W-B probeerde, maar kon geen vuist maken. De enige echt doelpoging die nog volgde was er eentje van Saadi, maar ook die bal kon Jackers klemmen.

W-B toonde twee gezichten in de wedstrijd en kon in de eerste helft de score uitdiepen. Na de pauze was het spel voor de bezoekers, waardoor een gelijkspel te rechtvaardigen is. Volgende week trekt W-B naar het Stade du Pays van Charleroi.

Bekijk hier de samenvatting: