Go back

W-B pakt overtuigende driepunter in Kortrijk

tekst: Martijn De Jonge - foto: Photonews

Waasland-Beveren heeft de volle buit gepakt in Kortrijk. Het won met 1-3 in het Guldensporenstadion na een sterke prestatie. Aboubakary Koita, Beni Badibanga en Tuur Dierckx maakten de doelpunten.

De wedstrijd kondigde zich vooraf aan als een belangrijke partij voor beide elftallen. Dat kon het ietwat zenuwachtige begin misschien verklaren. Na amper vijf minuten kon Kristof D’Haene naar doel trappen en via het been van Aleksandar Vukotic ging de bal maar nipt naast. W-B kwam met de schrik vrij, maar schoot wel wakker. Na twaalf minuten werd het zelfs meteen 0-1, en hoe! Tuur Dierckx zette een knappe dribbel in, vond Din Sula die meteen doorkaatste naar de doorlopende Beni Badibanga. Onze nummer elf twijfelde niet en zette de openingstreffer achter zijn naam. Kortrijk kwam opzetten via Llombe Mboyo en Ajagun, maar Nordin Jackers moest aanvankelijk zijn kunnen nog niet tonen. Waar het schoentje doorgaans knelde, waren we in de eerste periode heel goed in: efficiëntie. Geel-blauw scoorde aan honderd procent, want op het halfuur verdubbelde Aboubakary Koita de geel-blauwe voorsprong. Hij was attent op een doorglijdende voorzet van Badibanga: 0-2. W-B dreigde nogmaals via diezelfde Koita, maar doelman Bruzesse redde het listige schot van Koita. Rusten bij een 0-2 voorsprong.

Geel-blauw kwam opnieuw scherp uit de kleedkamer. Het schot van Koita werd een afzwaaier, maar toonde meteen de intenties van W-B. Vlak voor het uur was er dé kans op de 0-3. Badibanga kwam goed door op links, maar doelman Bruzesse stuitte zijn poging. Aan de overkant was het wel raak via Hornby: 1-2. Waasland-Beveren liet de kopjes niet hangen en nam de controle weer over. Een dik kwartier voor het einde werd Koita diep gestuurd. Hij was sneller op de bal dan de doelman en ging neer: een zuivere elfmeter voor W-B. Dierckx eiste de bal op en trapte de 1-3 overtuigend binnen. W-B hield de controle en gaf niets meer weg. Geel-blauw pakt zo een belangrijke driepunter en die was ook meer dan verdiend.

Binnen twee weken krijgt W-B het bezoek van Cercle Brugge. Supporters op post!

Bekijk hier de samenvatting: