Go back

W-B verliest met 2-0 van Charleroi

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Waasland-Beveren heeft geen punten kunnen meenemen uit Charleroi. Geel-blauw keek aan de rust al tegen een dubbele achterstand aan. Na de pauze dreigde W-B nog, maar de netten doen trillen lukte niet.

Het was koud in Charleroi, dat zag je ook aan de gezapige openingsfase. Het eerste schotje op doel kwam wel van een geel-blauwe voet. Aaron Tshibola zag zijn schot een metertje over vliegen. Verder dan afstandsschoten kwam niemand. Rezaei zorgde voor het eerste schot bij de thuisploeg, Aleksandar Vukotic probeerde het nog voor W-B. De eerste echte kans ging meteen tegen de netten voor Charleroi. Rezaei volgde goed op een schot en verschalkte Lucas Pirard: 1-0. W-B was van slag, maar trachtte toch de rug te rechten. Andreas Wiegel zette een goede actie op, werd neergehaald in de zestien, maar geen penalty volgens de ref. Aan de overkant was het dan weer wel raak. Opnieuw Rezaei rondde een scherpe counter af. 2-0 en rusten in het Stade du Pays.

W-B probeerde zich na de pauze opnieuw in de partij te knokken, aanvankelijk lukte dat niet. Charleroi bleef de bal opeisen een geel-blauw liep wat achter de feiten aan. Op het uur zette Beni Badibanga de bal voor doel; Matthias Verreth devieerde bal vlak na de bots richting doel, maar zag de bal tegen de bal uiteen spatten. Het teken voor Beveren dat er nog iets mogelijk was. Arnauld Mercier bracht Yuki Kobayashi op het veld. De Japanner kwam meteen goed inlopen, maar de doelman bokste de bal voor zijn neus weg. Aan de overkant dreigden Rezaei en Fall, maar Pirard redde attent. W-B poogde, maar de organisatie van de thuisploeg stond pal. Het duurde tot minuut 88 vooraleer geel-blauw nog eens gevaarlijk kon zijn. Invaller Fiorin Durmishaj dook goed op voor de doelman en tikte de bal richting doel. Een doelpunt was hem noch Waasland-Beveren gegund, want opnieuw ging de bal op de staak. Het bleef 2-0 voor de thuisploeg.

Bekijk hier het wedstrijdverslag: