Go back

Waasland-Beveren – Cercle Brugge (23/11): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren neemt het morgen op tegen Cercle Brugge. De wedstrijd wordt om 20.00 uur afgetrapt in het Freethielstadion. Scheidsrechter Bram Van Driessche krijgt de steun van VAR Nathan Verboomen om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Cercle Brugge

Sinds trainer Bernd Storck het roer heeft overgenomen van Fabien Marcadal waait er een nieuwe wind bij de vereniging, dat is zeker. Cercle Brugge hield een punt thuis tegen Moeskroen en pakte de volle buit tegen STVV. De stempel van de Duitser was meteen gedrukt, want het voetbal dat de groen-zwarten brengen is helemaal niet slecht. Zijn aanvallende speelstijl brengt hij nu ook over op de spelers van Cercle Brugge. De vereniging geraakte echter nog niet weg van de laatste plaats. Het telt nu zeven punten aan de helft van de competitie.

Waasland-Beveren

Ook het spelniveau van Waasland-Beveren schoot de hoogte in. W-B had altijd meer punten moeten pakken in de wedstrijden tegen KV Mechelen en Zulte Waregem. Bij de verplaatsing naar Standard de Li├Ęge moest geel-blauw haar meerdere erkennen. De laatste match van de heenronde kreeg W-B loon naar werken. Na een sterke partij tegen KV Kortrijk won Beveren verdiend met 1-3 in het Guldensporenstadion. Een mooie opsteker vlak voor de interlandbreak. Geel-blauw telt nu tien punten, twee minder dan KV Oostende, drie meer dan Cercle Brugge.

Teamnieuws

W-B kwam gehavend uit de partij tegen KV Kortrijk. Abou Koita kreeg een trap, maar lijkt fit te geraken. Tuur Dierckx werkt keihard aan zijn revalidatie, maar heeft tijd nodig. Thomas Agyepong blesseerde zich in de bekerwedstrijd en traint mee met de ploeg. Hij komt echter nog niet in aanmerking voor een wedstrijdselectie. Yuki Kobayashi verricht loopwerk, wedstrijden komen nog te vroeg. Aleksandar Vukotic kreeg zijn vijfde gele karton tegen KV Kortrijk en moet vanuit de tribunes toekomen.

Selectie