Go back

Voor altijd in onze gedachten: Willy Van De Velde

Met heel veel droefheid vernamen we gisterochtend het overlijden van onze Willy Van De Velde. Willy verloor op 67-jarige leeftijd de strijd tegen een slepende ziekte. De rasechte Beverenaar zal altijd in onze hart blijven voortbestaan, dat is zeker.

Willy begon zelf als voetballer bij SK Beveren, hij doorliep ook alle jeugdreeksen bij geel en blauw. In het seizoen 1970-1971 maakte hij zijn debuut in de hoogste voetbalklasse, op het veld van Crossing Schaarbeek. Twee weken later speelde hij voor het eerst een wedstrijd als titularis, thuis tegen het grote Club Brugge. Door zijn legerdienst werd de voetbalcarrière van Willy nooit wat het potentieel kon worden. Hij keerde daarna terug naar SKB, eerst als talentscout, vervolgens als afgevaardigde van de beloften en uiteindelijk als materiaalman tot van het eerste elftal. Dat laatste heeft hij dus tot dit jaar met veel plezier gedaan.

We nemen afscheid van Willy op donderdag 2 januari om 11.00 uur in rouwcentrum Melis.

Willy, je laat een ongelofelijke leegte achter op de Freethiel. We zijn je heel dankbaar voor alles wat je voor ons hebt betekend. We gaan je keihard missen!

Beveren 30/06/2016, materiaalman Willy Van De Velde pictured during the teampresentation/panini of the season 2016-2017 of the footballclub Waasland Beveren. (picture by Florian Van Eenoo/photonews)