Go back

Freethielnieuws (10/12): W-B oefent achter gesloten deuren

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren speelde zonet een oefenpartij achter gesloten deuren tegen Sporting Lokeren. Bij beide elftallen kwamen vooral spelers in actie die de laatste weken minder minuten sprokkelden. Beide ploegen konden de netten niet laten trillen.

In de eerste periode eiste Waasland-Beveren de bal op, maar kan maar twee, drie keer gevaarlijk zijn. Matthias Verreth zette een bal scherp voor, een verdediger verlengde de bal die beide doelstaken raakte. Uiteindelijk was Din Sula te verrast om de bal tegen de touwen te duwen. Diezelfde Sula werd iets later duidelijk tegen de grond gewerkt, maar het scheidsrechterlijk trio reageerde niet en gaf een hoekschop. Denzel Jubitana probeerde het vanop de rand van het zestienmetergebied, maar zijn schot raakte het achterwerk van Daan Heymans. Aan de overkant moest Brent Gabriël één keer tussenkomen op een voorzet. Hij deed dat voortreffelijk.

Na de pauze bracht Arnauld Mercier Fiorin Durmishaj tussen de lijnen. Heymans, die ook gisteren minuten maakte bij de beloften, verhuisde naar de bank. De kwaliteit van het spel ging net zoals de temperatuur de dieperik in. Gabriël bracht nog op twee pogingen van de thuisploeg goed redding. Olivier Dhauholou en Fiorin Durmishaj konden nog, zonder succes, naar doel trappen.

Opstelling W-B: Gabriël, Verreth, Gamboa, Keita, Vukcevic, Jubitana, Bizimana, Heymans (46’ Durmishaj), Sula, Milosevic, Dhauholou

Startopstelling Lokeren: Defourny, Marzo, Diakhate, Parmentier, Ben Harush, Said, Lawal, Straetman, Mpati, Symons, N’Ganga