Go back

Jonge Leeuwen verslaan Cercle met 4-1!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Kevin Reyns

Onze Jonge Leeuwen blijven op overwinningskoers. Geel-blauw versloeg zonet Cercle Brugge met 4-1. Waasland-Beveren kwam op achterstand, maar zette nadien orde op zaken. Ben Omar, Van De Wiel, De Mey en Pejic zorgden voor de doelpunten.

Waasland-Beveren eiste aanvankelijk de bal op, maar zag de bezoekers snel de bovenhand nemen. Na amper tien minuten was het al raak. Doelman Gerben Van Hove had geen verhaal tegen de knappe krul van Ludovic Bassong: 0-1 voor Cercle Brugge. Waasland-Beveren trachtte zich in de partij te knokken, maar echt kansen creëren lukt niet. Luc N’Tima zette zich een aantal keer goed door op zijn rechterflank, maar het vervolg was telkens te weinig. In minuut twintig lukte Nikola Pejic een goede doorsteekpass richting Yassin Ben Omar. De Brugse defensie kon de aanvaller echter voldoende hinderen om hem het afwerken te beletten. Het was echter Cercle dat het gevaarlijkst bleef. Op het halfuur verlengde Sampers een scherpe vrije trap richting doel verlengen. Van Hove en de dwarsligger hielden de 0-1 op het bord. Meteen terug naar de overkant. N’Tima zette zich opnieuw goed door en zette strak voor. Ben Omar kwam goed naar binnen en kon afwerken, maar zag zijn afwerking over het doel gaan. W-B nam over en bleef gevaarlijk. Een volley van Pejic ging richting doel, maar vloog tegen de arm van een verdediger. De scheidsrechter vond het echter geen strafschop. Voor de rust was er nog één keer gevaar van de bezoekers te noteren. Omeonga kon doorgaan en trappen, maar hij vond de vuisten van Van Hove op z’n weg. W-B kon op slag van rust ook nog eens dreigen, maar Claeys kon de knappe aanval van Olivier Dhauholou en Ben Omar niet afronden. Rusten bij 0-1, denk je dan, maar nee hoor. In blessuretijd ging de Brugse defensie aan het klungelen en speelde een verdediger te kort terug op de doelman. Ben Omar was er als de kippen bij, dribbelde de doelman enig mooi en hing de bordjes in evenwicht: 1-1.

De tweede helft geraakte maar moeilijk op gang. Na een uur spelen claimde heel Waasland-Beveren opnieuw voor een penalty. De Beverse bank protesteerde oveneens, maar de scheids wees niet naar de stip. Uitstel is echter geen afstel. In minuut 68 lukte het W-B toch om te scoren. Eric Asomani werd neergehaald aan de zijkant en kreeg een terechte vrije trap. Mauro Trari zette de bal goed voor en Vladamir Van De Wiel kopte goed binnen: 2-1. Beveren werd wakker. Dhauholou en Ben Omar konden richting de doelman gaan, die laatste kon ook afwerken, maar stak de bal net naast het doel. Geel-blauw bleef doorduwen en dat loonde meteen. Opnieuw Dhauholou ging goed door, bediende Milan De Mey die de 3-1 overhoeks binnen legde. Direct daarna werd het zelfs 4-1. Eric Asomani legde de bal goed achteruit richting de zestien. Pejic infiltreerde goed en knalde de bal overtuigend binnen. W-B speelde de partij volwassen uit en won verdiend met 4-1.

Waasland-Beveren blijft zo de stand aanvoeren in de beloftencompetitie! Knappe reeks van de ploeg van coach Geert Dirinck.

Opstelling Waasland-Beveren: Van Hove, Nzumba (46′ Asomani), Ben Omar (85′ Van Noten), Claeys (46′ Trari), Knollenburg (84′ Oulad), Pejic, Van De Wiel, De Smet, Liessens, Dhauholou, De Mey

Opstelling Cercle Brugge: Carré, Bassong (27′ De Ridder), Suffys, Omeonga, Lucker, Ameys, Deman, Koshi (57′ Balikwisha), Sampers, Scholaert, Ackx

Gele kaarten: 37′ Omeonga (Cer), 43′ De Mey (Wbe)