Go back

KRC Genk – Waasland-Beveren (14/12/2019): nuttige informatie & samenwerking community

Tekst: Valy Van de Merlen

Waasland-Beveren neemt het zaterdagavond op tegen KRC Genk. De wedstrijd in de Luminus Arena wordt afgetrapt om 20.30 uur. Scheidsrechter Erik Lambrecht is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden. Lothar D’Hondt is de VAR van dienst.

Ticketinformatie

In de Luminus Arena zijn er maximaal 980 plaatsen beschikbaar voor bezoekende supporters. De loketten gaan open vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd, maar ook op de Freethiel kan je op voorhand terecht voor je tickets. De prijs is twintig euro voor een volwassene en twaalf euro onder achttien. De bezoekers nemen plaats in vak A.

Communitysamenwerking

KRC Genk organiseert de tweede editie van de Warmste Maand. Een project waar er voedsel wordt ingezameld voor Vincentius, een vrijwilligersvereniging van mensen met een hart voor medemensen in armoede. Met deze actie verzamelde de Limburgse club vorig seizoen maar liefst 35.000kg voeding.

Dit jaar wil KRC Genk samenwerken met enkele bezoekende clubs, waaronder Waasland-Beveren. Tegen R Antwerp FC werd er massaal tandpasta ingezameld, tegen KAA Gent snoep en tegen STVV pasta. Tegen Waasland-Beveren wil men de Lumunis Arena bevoorraden met conserven. De vrijwilligers van KRC Genk zorgen voor enkele grote bakken aan de ingang van het bezoekersvak. Samen slaan we de handen in elkaar voor de warmste maand!

Supportersfederatie

Er zijn vier supportersclubs die een bus inleggen richting de mijnstreek.

 • Beverboys
  • vertrek om 18.00 uur
 • De Groene
  • vertrek Vrasene om 17.45 uur
  • vertrek Melsele om 18.15 uur
 • WB United | Sirius
  • vertrek Beveren om 18.00 uur
  • vertrek Sint-Niklaas om 18.15 uur
 • Moet Kunnen
  • vertrek Kemzeke om 17.30 uur
  • vertrek Beveren om 18.00 uur