Go back

In memoriam: Hugo De Raeymaeker

Deze ochtend bereikte ons het trieste nieuws van het overlijden van Hugo De Raeymaeker. Hij overleed donderdag 28 november op 77-jarige leeftijd te Aartselaar. Hugo is een oud-speler van SK Beveren. Hij speelde van 1968 tot 1975 in het eerste elftal van SK Beveren. Hugo vormde met Jean Janssens en Robert Rogiers de voorlijn bij SK Beveren. Als aanvaller maakte hij in 175 wedstrijden voor geel-blauw maar liefst 41 doelpunten.

Vele supporters zullen De Raeymaeker herinneren als dé auteur van beide doelpunten tegen het grote Valencia CF in de Jaarbeursstedenbeker (later UEFA CUP) in 1971. In Mestalla won SK Beveren met 0-1 van Valencia. De Raeymaeker scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Thuis – SK Beveren speelde deze wedstrijd op ’t Kiel – scoorde hij wederom het enige Beverse doelpunt. Het werd 1-1 en SK Beveren mocht zo doorstoten naar de derde ronde. In de derde ronde bleek Arsenal echter een maatje te groot.

De uitvaartplechtigheid zal vrijdag 6 december om 10.00 uur plaatshebben in de parochiekerk Heilige Maria Magdalena te Reet. We wensen de familie van Hugo, vrienden en kennissen heel veel sterkte in deze moeilijke periode.