Go back

KRC Genk – Waasland-Beveren (14/12/’19): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt morgenavond naar de Luminus Arena in Genk. De wedstrijd tegen KRC Genk wordt op gang gefloten om 20.30 uur. Erik Lambrechts is aangeduid als scheidsrechter, geruggensteund door Lothar D’Hondt vanuit het VAR-busje.

KRC Genk

De Limburgers zetten onlangs Felice Mazzu op de keien en kozen voor Hannes Wolf als hoofdtrainer. Het zorgde niet voor het verwachte schokeffect, de Limburgers staan nog steeds op de achtste plaats en verzamelden 25 punten, drie te weinig om aanspraak te maken op een positie voor POI. Bovendien gingen de Genkies de boot in met 0-4 bij Napoli en zag zo het Europese avontuur in het water vallen.

Waasland-Beveren

Geel-blauw werd afgelopen vrijdag gewogen en te licht bevonden tegen Antwerp FC. Verliezen tegen Antwerp is op zich geen schande dit seizoen, het feit dat W-B bitterweinig creëerde, stemde echter tot nadenken. De koppen werd bij mekaar gestoken, de neuzen in dezelfde richting gezet en Beveren moet opnieuw de rug rechten en vooruit kijken. De eerste etappe is er eentje bij de landskampioen, wat het niet makkelijker maakt. Toch is er maar één doel: punten meenemen en uit het dal klimmen.

Blessurenieuws

Arnauld Mercier kan komende zaterdag nog niet rekenen op Tuur Dierckx, Nordin Jackers en Valtteri Moren door blessures. Xian Emmers liep tijdens de beloftenwedstrijd afgelopen maandag ook en blessure op en moet verstek geven. Thomas Agyepong behoort wel weer tot de selectie.

Selectie