Go back

W-B gaat kansloos onderuit in Limburg

tekst: Martijn De Jonge - foto: Photonews

Waasland-Beveren ging zonet met zware 4-1 cijfers onderuit in Genk. Aan de rust stond geel-blauw al drie doelpunten in het krijt. Aleksandar Vukotic scoorde het enige doelpunt voor W-B.

De thuisploeg maakte meteen haar bedoelingen duidelijk en pakte W-B bij de keel. Na tien minuten resulteerde dat meteen in het openingsdoelpunt. Bongonda rondde een aanval af: 1-0. Geel-blauw probeerde zich te tonen, maar te veel slordigheden verhinderden dat Beveren zich in de match knokte. Het was Genk dat het spel bleef bepalen. Na 25 minuten kon het de voorsprong verdubbelen via Onuachu. Op het halfuur was er een eerste goed actie langs Beverse zijde. Aboubakary Koita zette een goede aanval scherp voor, maar de thuisdefensie werkte de bal weg vooraleer één van onze aanvallers gevaarlijk kon zijn. Genk scoorde aan honderd procent en zette een derde aanval positief om, voor hen toch althans: 3-0 via opnieuw Onuachu. Tijd voor bezinning tijdens de rust!

Na de rust ging W-B op zoek naar eerherstel. Koita kwam naar binnen en viseerde doelman Vandevoordt, maar die bracht makkelijk redding. Een handvol minuten nadien zocht Daam Foulon Yuki Kobayashi, maar die kon onvoldoende diviëren. Genk trok de lijn van de eerste helft door en scoorde aan honderd procent. Sander Berge zette de 4-0 te makkelijk op het bord. Tien minuten voor tijd pakte Lucas Pirard uit met een goede redding op een kopbal van Samatta. Twee minuten voor tijd kon Aleksandar Vukotic nog milderen tot 4-1, maar puntengewin was nooit een mogelijkheid voor W-B vanavond.

Bekijk hier het wedstrijdverslag: