Go back

W-B onderuit in scheldederby

tekst: Valy Van de Merlen | foto: PhotoNews

Waasland-Beveren heeft vanavond verloren van Royal Antwerp FC, het werd op de Freethiel 0-4. Lamkel Zé scoorde zowel in de eerste als tweede helft een doelpunt. Dieumerci Mbokani en Zinho Gano zetten de zware 0-4 cijfers op het scorebord.

De thuisploeg begon het felst aan de wedstrijd. Koita met een scherpe voorzet van op de linkerflank. Richie De Laet kon de bal voor de neus van Badibanga in corner duwen. Antwerp stak na tien minuten voor de eerste keer de neus aan het venster via Alexis De Sart. Hij miste echter zijn controle zodat Lucas Pirard gemakkelijk kon oprapen. De wedstrijd kabbelde gestaag tot minuut twintig. Dieumerci Mbokani zette zich sterk door op rechts. Aan de tweede paal kon de vrijstaande Lamkel Zé zijn perfecte voorzet voorbij Pirard duwen, 0-1. Waasland-Beveren was van slag en kwam moeilijk tot kansen. Antwerp op zijn beurt zocht naar een dubbele voorsprong. Vijf minuten voor rust kwam die er ook bijna. Lamkel Zé kon zich op zijn flank doorzetten, legde de bal panklaar voor Refaelov maar Pirard stond pal. Ook de rebound van Mbokani duwde hij knap met de voeten uit het Beverse doel. Refaelov was er vlak voor rust opnieuw heel dicht bij. Zijn plaatsbal dwarrelde echter voorbij de tweede paal in doeltrap. We gingen rusten met een 0-1 tussenstand.

Waasland-Beveren moest in de tweede helft dus vol aan de bak. Pas na tien minuten kon Waasland-Beveren voor een eerste maal uitbreken. Yuki Kobayashi lanceerde met een subtiel tikje Koita op weg naar het Antwerpse doel. Na een lange run werd zijn doelpoging geblokt in hoekschop. Aan de overkant was het wel raak. Oog in oog met Pirard trapte Lamkel Zé eerst nog op onze doelman. In tweede instantie duwde hij de bal onder Pirard in het Beverse doel, 0-2 en boeken toe. W-B probeerde met de moet der wanhoop, maar kwam amper tot kansen. In het slot van de wedstrijd kreeg Antwerp nog een lichte strafschop na een duik van Buta. Wim Smet vond het genoeg voor een penalty. Mbokani nam het geschenk in dank aan en plaatste de 0-3 op het bord. In het absolute slot kende Zinho Gano geen genade voor zijn ex-ploeg. Hij plaatste de bal in de verste hoek voorbij Pirard. Meteen ook de eindstand.

Volgende week zaterdag trekken onze leeuwen naar de Luminus Arena voor de wedstrijd tegen Racing Genk.

Bekijk hier het wedstrijdverslag: