Go back

W-B pakt zes op zes na winst tegen STVV!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Geel-blauw pakt zes op zes! Het won zonet met 1-0 van STVV. Stefan Milosevic maakte voor de rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Bij Waasland-Beveren viel Daam Foulon uit in de opwarming, zijn plaats werd in extremis ingenomen door Andrija Vukcevic. De wedstrijd startte met een studiekwartier, nadien volgden afstandsschoten van bezoeker Suzuki en onze Aboubakary Koita, maar de keepers konden makkelijk redding brengen. Nog voor het halfuur probeerden opnieuw Koita en Stefan Milosevic het van ver, maar ze konden doelman Schmidt niet verrassen. Een handvol minuten later was diezelfde Schmidt wel verrast op een schot van Beni Badibanga. Milosevic was er als de kippen bij om de openingstreffer tegen de touwen te duwen: 1-0. W-B eiste vervolgens de bal op en tikte de eerste helft volwassen uit.

Ook na de pauze maakte geel-blauw haar intenties duidelijk. Het eerste schot kwam opnieuw van een gele voet. Badibanga trapte, Schmidt verwerkte in hoekschop. STVV stak vervolgens de neus tweemaal aan het venster, maar een eerste schot ging naast, het tweede werd afgeblokt door een sterke Aleksandar Vukotic. Matthias Verreth zette na het uur Badibanga alleen voor de doelman met een héél knappe pass. De Congolees talmde echter te lang en kon niet afwerken. Een dik kwartier voor het einde zag Milosevic Yuki Kubayashi infiltreren, hij gaf de bal goed mee, maar ook hij kon geen snelheid in zijn actie steken, waardoor er geen echte doelpoging volgde. Waasland-Beveren liet STVV niet in de match komen en bleef de bal opeisen tot het laatste fluitsignaal. Feest op de Freethiel, de zes op zes is een feit!

In de kleedkamer werd er nog een mooi applaus gegeven als eerbetoon aan onze materiaalman Willy Van De Velde die vanochtend is overleden. Deze overwinning draagt Waasland-Beveren dan ook op aan hem. Rust in vrede, Willy!

Bekijk hier het wedstrijdverslag: