Go back

W-B zet Standard Luik opzij op de Freethiel!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Waasland-Beveren kan opnieuw winnen! Geel-blauw trok het laken naar zich toe na de rust. Spitsen Stefan Milosevic en Din Sula scoorden de doelpunten.

Het eerste halfuur was een studieronde op de Freethiel zonder doelpogingen. Het enige wat we konden noteren was een voorzet van Lestienne waar ex-WB’er Boljevic net niet bij kon. Aboubakary Koita probeerde het vervolgens van ver, maar Bodart kon de bal makkelijk klemmen. Net na het halfuur zat de wedstrijd voor bezoeker Goreux er meteen op, hij duwde een bal met zijn hand in doel en kreeg geel. Hij had tien minuten ervoor al geel gekregen voor een fout en mocht meteen gaan douchen. W-B putte echter geen boost uit dat rode karton, want de eerstvolgende aanval van de bezoekers ging erin. Het doelpunt werd aanvankelijk afgekeurd voor buitenspel, maar de VAR keurde de 0-1 toch goed. Geel-blauw trachtte zich in de partij te knokken, maar verder dan een afstandsschot van Djihad Bizimana kwam het niet.

Arnauld Mercier bracht met Stefan Milosevic een echte centrumspits tussen de lijnen. De Montenegrijn kreeg meteen kopkans aangeboden van Yuki Kobayashi, maar die miste hij op een haar na. W-B putte moed uit die kans en trok ten strijde. Voorbij het uur was het dan eindelijk wél raak. Diezelfde Milosevic knalde de voorzet van Kobayashi overtuigend binnen: 1-1! Daam Foulon bracht de bal een handvol minuten later weer voor de kooi, maar de Luikse defensie ontzette vlak voor Milosevic. Beveren nam de wedstrijd volledig over. Kobayashi trapte van buiten de zestien, Bodart redde goed. Intussen werden ook Jubitana en Wiegel vervangen, Sula en Schryvers kwamen in de ploeg. Het publiek ging achter W-B staan en dat loonde. Onze nummer tien probeerde het opnieuw met een harde knal, maar hij vond opnieuw Bodart op z’n weg. Invaller Sula brak uiteindelijk de ban voor geel en blauw. Hij was goed gevolgd op een schot van Koita en tikte de 2-1 binnen. Lucas Pirard redde nog goed op een schot van Mpoku en hield de volle buit voor W-B thuis!

Bekijk hier het wedstrijdverslag: