Go back

Waasland-Beveren – R. Antwerp FC (06/12): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren ontvangt morgenavond R. Antwerp FC in het Freethielstadion. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.30 uur. De KBVB duidde scheidsrechter Wim Smet aan als hoofdscheidsrechter en Nathan Verboomen als VAR.

R. Antwerp FC

Antwerp is on fire, dat is zeker. Het zette al van bij de start van het seizoen haar ambities kracht bij en is vol op Play-Off I-koers. De afgelopen drie weken boekte het ook heel knappe resultaten in moeilijke wedstrijden. Het smeerde Club Brugge haar eerste nederlaag van het seizoen aan, deelde de punten met KAA Gent en won met het kleinste verschil van KV Mechelen. Antwerp tankte afgelopen dinsdag bovendien nog vertrouwen in de beker van Belgiƫ. In een heel spannende wedstrijd won het uiteindelijk van KRC Genk na strafschoppen. Dieumerci Mbokani zette zijn goede vorm nogmaals in de verf door tweemaal te scoren.

Waasland-Beveren

W-B zit in een moeilijke periode. Afgelopen weekend stond Waasland-Beveren al aan de pauze twee doelpunten in het krijt. Geel-blauw rechtte na de rust de rug en bracht bij vlagen goed voetbal, een resultaat neerzetten behoorde echter niet meer tot de mogelijkheden. Matthias Verreth en Fiorin Durmishaj vonden de paal op hun weg. W-B zag KV Oostende drie punten uitlopen, maar zag dat de voorsprong op Cercle Brugge behouden bleef.

Ticketing

Vanavond kan je nog tot 20.00 uur terecht op de Freethiel voor je tickets. Morgen is de ticketingdienst nog geopend tot 12.00 uur. De loketten zijn morgenavond gesloten.

Teamnieuws

Nordin Jackers, Tuur Dierckx en Valtteri Moren zijn nog niet inzetbaar. Thomas Agyepong heeft na een trap op Charleroi een reactie gevoeld en trainde deze week amper mee. Aboubakary Koita trainde niet de hele week, maar is toch fit genoeg voor een plaats in de selectie.

Selectie