Go back

Waasland-Beveren – Standard Luik (21/12): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren ontvangt morgenavond Standard Luik op de Freethiel. De aftrap van de voorlaatste competitiewedstrijd van 2019 wordt gegeven om 20.30 uur. Scheidsrechter Christoph Dierickx is aangeduid om de wedstrijd te leiden. Bram Van Driessche neemt plaats voor de videoschermen van het VAR-busje.

Standard Luik

Standard beleeft een goed seizoen. De Rouches staan knap vierde op twee punten van de tweede stek van het klassement. Het haalde echter de laatste twee weken slechts twee punten uit evenveel wedstrijden. Gelijke spelen tegen Moeskroen en Anderlecht zorgden ervoor dat het de tweede plaats moest afstaan. Vorige week werden de mannen van Michel Preud’homme uit hun Europese avontuur gekegeld. Ze zetten in het eigen Sclessin tegen topclub Arsenal FC toch wel een knappe prestatie neer. Deze week nog werd Standard uitgeschakeld door Antwerp FC in de bekercompetitie.

Waasland-Beveren

Waasland-Beveren zit in een serieuze dip, dat is duidelijk. Een wedstrijd tegen Standard Luik is allesbehalve een makkelijke opdracht om uit die dip te klimmen. Toch wordt er morgen opnieuw alles aan gedaan om de drie punten thuis te houden, opnieuw positief voetbal te spelen én een goede vibe te creëren binnen de club. Mits een overwinning kan Waasland-Beveren opnieuw aansluiting zoeken met KV Kortrijk, dat veertiende in de stand staat.

Blessurenieuws

Nordin Jackers en Tuur Dierckx zijn nog niet inzetbaar voor morgen. Alexis Gamboa liep donderdag een blessure op aan de enkel en is eveneens geblesseerd. Valtteri Moren trainde deze week met de groep, maar is nog niet wedstrijdklaar.

Selectie