Go back

Waasland-Beveren – STVV (26/12): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Kerstmis = voetbal, dat is al enkele jaren zo in de Jupiler Pro League. Waasland-Beveren ontvangt morgen, op tweede kerstdag, STVV op de Freethiel. Scheidsrechter Jan Boterberg zal de wedstrijd in goede banen trachten te leiden, met assistentie van VAR Wesley Alen. De aftrap is voorzien om 14.30 uur.

STVV

Afgelopen weekend hield STVV een punt thuis tegen R. Antwerp FC. Een sterke prestatie van de Kanaries van Nicky Hayen, de trainer die overnam van Marc Brys eind november. De Truienaars staan momenteel op een elfde stek, met vier punten voorsprong op eerste achtervolger KV Kortrijk.

Waasland-Beveren

De Freethiel ontplofte zaterdagavond na het winnende doelpunt van Din Sula. Geel-blauw stuntte tegen Standard de Liège en pakte zo de derde overwinning van het seizoen. De honger is groot om morgenmiddag te bevestigen en 2019 af te sluiten met zes op zes.

Blessurenieuws

Andreas Wiegel kreeg een trap in de rug afgelopen zaterdag en geraakt niet op tijd fit. Xian Emmers kon nog niet volop met de groep meetrainen en ontbreekt ook. De enkel van Alexis Gamboa is ook onvoldoende hersteld om aanspraak te maken op een selectie. Tuur Dierckx en Nordin Jackers revalideren verder en zitten op schema.

Selectie