Go back

Zet pyro buitenspel: stuw onze ploeg vocaal naar de overwinning

tekst: Valy Van de Merlen | foto: PhotoNews

Voetbal een feest! Dat willen wij hier op de Freethiel graag zo houden. Daarom is het ten strengste verboden om pyrotechnisch materiaal, zoals Bengaals vuur mee te brengen naar de Freethiel! Laat staan te gebruiken in en rond het stadion.

Zaterdag voor aanvang van de wedstrijd en na het laatste fluitsignaal moesten we tot onze grote teleurstelling vaststellen dat er vuurwerk en Bengaals vuur werd gebruikt door enkele supporters. Naast het afsteken is ook het binnensmokkelen van pyrotechnische middelen strafbaar inzake voetbalwet.

CLUB, MAAR OOK DADERS WORDEN GESTRAFT

Onze club zal hiervoor opnieuw financieel bestraft worden. Laten we duidelijk zijn dat dit niet de bedoeling is. Tijdens een voetbalwedstrijd is de club verantwoordelijk voor haar supporters, daardoor wordt de boete dus aan de club gericht. Het gebruik van pyrotechnische middelen is verboden in alle voetbalstadions, bovendien is het levensgevaarlijk! De club zal samen met de veiligheidsdiensten dan ook de nodige stappen zetten om het nodige op de daders te verhalen. We willen nogmaals een warme oproep doen om alle pyrotechnische middelen te bannen.

Laten we het gezond verstand zegevieren. Kom donderdag in geel en blauw naar onze Freethiel en stuw onze ploeg vocaal naar de overwinning.

Wij wensen alle supporters alvast een fijne kerst en tot donderdag!