Go back

Jonge Leeuwen trekken positieve vibe door in 2020!

tekst en foto: Martijn De Jonge

Na een maand winterbreak was het weer tijd voor competitievoetbal in de beloftenreeks. Geel-blauw opende 2020 tegen Sporting Charleroi, dat vierde geklasseerd stond in het klassement. In Charleroi ging Waasland-Beveren met zware vijf-één cijfers onderuit, het was dus gebrand op een goede prestatie. Bovendien kon het, mits een overwinning, terug naar KAS Eupen kijken, dat alleen aan de top van het klassement pronkte.

Waasland-Beveren maakte meteen de intenties duidelijk en eiste de bal op. Na drie minuten volgde daar een eerste hoekschop uit, maar de doelman kon de kopbal vrij makkelijk klemmen. Na vijf minuten was het meteen bingo. Olivier Dhauholou reageerde attent, dribbelde doelman Imbrechts, maar leek het zichzelf moeilijk te maken. Tot ieders verbazing kreeg hij de bal van bijna op de achterlijn toch tussen de palen: 1-0 en W-B op rozen. Sporting Charleroi reageerde bijna meteen. Na negen minuten kwam Maistriaux goed ingelopen op een voorzet, maar hij zag zijn doelpoging op de doelstaak uiteen barsten. De wedstrijd bloedde een beetje dood, tot op het halfuur. Opnieuw Dhauholou kwam met een knappe individuele actie, legde de bal goed achteruit naar Emmers. De Belgische middenvelder leek te kunnen scoren, maar een verdediger gooide zich nog in extremis voor de bal. In minuut 38 zette Vladi Van De Wiel-Novinchanova zich door op de rechterflank. Hij dribbelde de verdediger, maar die bracht hem ten val: penalty. Yassin Ben Omar zette zich achter de bal en verdubbelde de voorsprong vanop elf meter: 2-0. Dat werd ook meteen de ruststand.

Het tempo zakte aanzienlijk na de rust. Brent Gabriël kwam in minuut 57 voor het eerst goed tussen. Een vrije trap van de bezoekers leek tegen de netten te belanden, maar de geel-blauwe goalie kwam gepast tussen. Een aantal minuten later moest diezelfde Gabriël ingrijpen. Maistriaux ging buitenom en viseerde de korte hoek, maar de doelman redde met twee vuisten. De thuisploeg kwam niet direct tot kansen, de bezoekers bleven aandringen. In minuut 68 moest Knollenburg zich reppen om een schot van Tchatchoua te keren, maar hij deed dat goed. Op de tegenaanval werd Dhauholou neergehaald door de reeds geboekte Gécé. De ref vond het geen tweede gele kaart waard, maar Dhauholou moest de wedstrijd wel staken. Uitstel is geen afstel… In minuut 74 kreeg Gécé wat hij eigenlijk vijf minuten ervoor moest krijgen: een tweede gele kaart. Hij ging over de bal op de voet van Quinten Claeys en werd terecht uitgesloten. W-B dreigde meer en meer, maar kon geen open doelkansen bij mekaar voetballen. Invaller Romeyns deed dat wel voor Charleroi. Hij dribbelde zich (te makkelijk) een weg door de geel-blauwe defensie en kon op Gabriël af. Die bleef goed op z’n benen en voorkwam de Henegouwse treffer. Twee minuten later kon diezelfde Romeyns opnieuw richting de doelman. Davino Liessens hinderde hem genoeg om hem onrustig te maken en zo Gabriël een kans te geven op een redding. De doelman deed dat ook goed en hield de nul op het bord. W-B dreigde nog met afstandsschoten van Emmers en Pejcic, maar die konden doelman Imbrechts niet in moeilijkheden brengen. W-B tikte de wedstrijd goed uit en wint met 2-0!

Opstelling W-B: Gabriël, Ben Omar (64′ Claeys), Knollenburg, Trari (85′ Vanderveeren), Pejcic, De Smet, Dhauholou (70′ N’Tima), Liessens, Van De Wiel-Novinchanova, Emmers (88′ Oulad), De Mey

Opstelling Charleroi: Imbrecht, Denuit, Karabagli, Malungu, Tchatchoua, Lokembo, Maistriaux, Ferraro, Falzone, Strobbe, Gécé

Doelpunten: 5′ 1-0 Dhauholou, 38′ 2-0 Ben Omar

Gele kaarten: 45′ Gécé (Cha), 64′ Claeys (Wbe), 69′ Imbrechts (Cha), 74′ Gécé (Cha), 76′ Lokembo (Cha)