Go back

KV Oostende – Waasland-Beveren (18/01/2020): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren neemt het morgenavond op tegen KV Oostende. De wedstrijd wordt om 20.00 uur op gang getrapt in de Versluys Arena. Scheidsrechter Bram Van Driessche is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden. VAR Erik Lambrechts zal hem bijstaan vanuit het busje.

KV Oostende

Extrasportief rammelt het bij de thuisploeg, dat is geen geheim meer. Op sportief gebied verzamelde KVO in 2019 achttien punten, dat is eentje meer dan Waasland-Beveren. Dat onderstreept het belang van de partij voor beide elftallen. Hekkensluiter Cercle Brugge telt er momenteel elf. Mits een overwinning zet één van beide elftallen een grote stap richting het behoud. Oostende verloor net voor de jaarwisseling met zware forfaitcijfers van revelatie Sporting Charleroi. Op speeldag negentien legde het echter KAA Gent over de knie in de eigen Versluys Arena; W-B is gewaarschuwd.

Waasland-Beveren

W-B in december, het begint bijna legendarisch te worden. Met een knappe zes op zes tegen Standard de Liège en STVV zette Waasland-Beveren een grote stap vooruit. De geel-blauwe schaapjes zijn echter nog niet op het droge. Beveren staat voor negen finales, negen momenten om te bewijzen dat de plaats van deze club op het hoogste niveau is.

Teamnieuws

Daam Foulon heeft last aan de kuit. Zijn progressie is goed, maar de wedstrijd op Oostende komt te vroeg voor hem. Stefan Milosevic kreeg deze week een trap op het dijbeen, maar is wel fit genoeg om de selectie te halen. Olivier Dhauholou is, zoals eerder werd gecommuniceerd, out met een zware blessure. Alexis Gamboa, Tuur Dierckx en Nordin Jackers maken voor het eerst sinds langere tijd opnieuw deel uit van de selectie. Nieuwkomer Jakub Piotrowski is ook geselecteerd.

Selectie